Geldlenen Geen reacties

Nederlander betaalt meer rente over afgesloten lening

Nagenoeg iedere Nederlander zet maandelijks geld opzij. Dit gebeurt vaak op een spaarrekening. Door geld te sparen, kun jij na verloop van tijd een dure aankoop doen. Ook kan spaargeld makkelijk zijn voor onvoorziene kosten. Toch is lang niet voor alles te sparen. Zo zijn er bepaalde dure zaken die je zonder lening gewoonweg niet aan kunt schaffen. We doelen in dit geval niet op een hypotheek voor een huis, maar voor andere aankopen, zoals een auto, motor of boot bijvoorbeeld. Lang niet iedereen is zo vermogend dat zij zulke aankopen zonder lening kunnen doen. Wil jij ook een lening afsluiten voor een dure aankoop? Denk dan wel goed na voor je dit doet. De gemiddelde Nederlander is de afgelopen jaren namelijk aanzienlijk meer rente gaan betalen over een lening. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je eerst wat algemene informatie over de stijgende rentes en voorzien jou daarna van een aantal handige tips om geld te besparen op jouw lening.

Percentage ligt aanzienlijk hoger dan bij een hypotheek

Om een huis te bekostigen, heb jij vast en zeker een hypotheek afgesloten. Over zo’n hypotheek betaal je doorgaans een paar procent rente. Dit percentage ligt vaak niet bijzonder hoog. De hypotheek moet immers wel betaalbaar blijven. Hoe anders is dit bij persoonlijke leningen? Pricewise hield recentelijk een onderzoek onder duizend Nederlanders en daaruit blijkt dat de percentages die betaald worden over leningen ontzettend hoog zijn. Zo betaalt ruim 25 procent van de mensen met een lening hier een dikke acht procent rente over. Dit is natuurlijk al een ontzettend hoog percentage, maar het kan natuurlijk nog gekker. Het onderzoek wijst namelijk ook uit dat er zelfs mensen zijn die tussen de 11 en 14 procent rente over een lening betalen. En hoe hoger de rente over jouw lening is, des te lastiger wordt het om deze af te lossen. Je moet namelijk een aanzienlijk hoger bedrag terugbetalen dan je geleend hebt.

Waar leent de gemiddelde Nederlander geld voor?

Geld wordt vandaag de dag voor allerlei zaken geleend. Niet alleen voor dure aankopen wordt geleend, maar ook een telefoonabonnement is in feite een lening. Jij gaat namelijk een contract aan voor één of twee jaar en betaalt hier maandelijks een bepaald bedrag voor. Daarnaast wordt er veel rente betaald door mensen die rood staan bij bijvoorbeeld hun bank of geld hebben geleend bij een kredietverstrekker. Tot slot kennen we ook nog heel veel Nederlanders die te maken hebben met een studieschuld. In vergelijking tot de eerder genoemde leningen valt de rente over een studieschuld behoorlijk mee. Hier wordt gemiddeld namelijk ongeveer 1 procent rente over betaald, waardoor deze lening betrekkelijk eenvoudig af te lossen is. Al hangt het er natuurlijk wel vanaf hoeveel geld jij door de jaren heen geleend hebt.

Sluit nooit klakkeloos een lening af

Wil jij een aankoop doen waarvoor een lening noodzakelijk is? Dan wil je het geld natuurlijk zo snel mogelijk bij elkaar hebben. Is er niemand in jouw direct omgeving, zoals familie, die jou het geld kan verstrekken? Dan is de kans groot dat jij je tot een kredietverstrekker richt om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. De meeste mensen beginnen op het internet wat te zoeken. Zodra zij een kredietverstrekker gevonden hebben, kan er direct een lening afgesloten worden. Dit raden wij jou echter niet aan. Waarom niet? Omdat jij dan waarschijnlijk onnodig veel betaalt. Begin daarom ook altijd eerst met een lening vergelijken voor jij er eentje afsluit.

Waar moet je op letten bij het maken van een vergelijking?

Geld lenen kost geld. Dit hoeven wij jou ongetwijfeld niet meer te vertellen. Toch verschillen de prijzen bij de verschillende verstrekkers van persoonlijk krediet. Zoals je hierboven reeds kon lezen, betaal je bij de ene aanbieder 8 procent rente en bij de ander 14. Een verschil van 6 procent lijkt misschien niet heel erg groot, maar uitgedrukt in euro’s wordt dit natuurlijk een heel ander verhaal. Kijk daarom ook altijd naar de vaste maandlasten die jij hebt bij het afsluiten van een lening. Leg verschillende kredietverstrekkers naast elkaar en kijk bij welke partij jij het goedkoopste uit bent. De prijs vormt ongetwijfeld de doorslag, maar wij raden jou niet aan om je teveel te focussen op de prijs. Er zijn namelijk ook nog een aantal andere zaken waar jij bij een lening mee te maken krijgt. We doelen in dit geval natuurlijk op de rentetarieven, maar ook op de looptijd. Zo moet jij jouw lening bij de ene kredietverstrekker binnen een jaar aflossen, terwijl je er bij de andere aanbieder rustig een paar jaar over kunt doen. Hoe sneller jij een lening aflost, des te hoger zijn je maandelijkse kosten. Nadeel van een lening met een langere looptijd is natuurlijk wel weer dat je aanzienlijk meer kwijt bent aan rente. Neem dus de tijd om een vergelijking te maken. Alleen dan kies jij namelijk de beste lening uit en dat is uiteindelijk alleen maar in je eigen voordeel.

Geldlenen Geen reacties

Is een lening oversluiten voordelig of niet?

Je hebt misschien in het verleden een lening afgesloten. Destijds was dit misschien een goede keuze, maar tijden zijn veranderd. Wie in het verleden een lening heeft afgesloten, komt vaak tot de conclusie dat de voorwaarden naar de huidige maatstaven verre van ideaal zijn. Vaak komt dit tot uiting in een hoog rentepercentage, waardoor je met je lening uiteindelijk duurder uit bent dan dat je nu met eenzelfde lening zou zijn. Kun je jouw lening oversluiten en is dit een goed idee of juist niet?

Wanneer je wel en niet kunt oversluiten

In principe is het mogelijk om bijna elke lening over te sluiten. Dat betekent echter niet dat dit zomaar gedaan is. In de eerste plaats, moet je een nieuwe leningverstrekker vinden die bereid is om jouw huidige lening over te nemen. Verstrekkers zijn hiertoe niet verplicht.

In veel gevallen zul je merken dat het mogelijk is om je lening over te sluiten, maar dit houdt niet automatisch in dat dit ook de voordeligste keuze is. Wie een lening oversluit, wordt meestal geconfronteerd met een boete. Dit klinkt misschien oneerlijk, maar is vanuit het oogpunt van de verstrekker zeer normaal en gerechtvaardigd. Wanneer je een lening afsluit, wil de partij die jou een lening verstrekt hier natuurlijk aan verdienden. Dit gebeurt in de vorm van rente. Je betaalt rente over een lening als vergoeding voor de verstrekker. Wanneer je jouw lening oversluit, betekent dit dat de bank of verstrekker minder aan jou gaat verdienen: de lening wordt overgenomen en dus loopt de verstrekker rente mis. Daarom wordt er vaak een boete gehanteerd.

Ben je van plan om je lening over te sluiten, zorg dan eerst dat je op de hoogte bent van de voorwaarden. Zeker wanneer je lening nog lange tijd loopt, zal de verstrekker een hoog boetebedrag ter compensatie mogen hanteren bij oversluiten. Je nieuwe lening is dan wellicht goedkoper, maar uiteindelijk ben je dan door de boete misschien nog duurder uit dan wanneer je jouw huidige lening gewoon door laat lopen.

Kijk goed naar de voorwaarden bij een nieuwe lening

Heb je nog geen lening lopen, maar ben je van plan om een nieuwe lening af te sluiten? Kijk dan goed naar de voorwaarden. Een lening sluit je zelden af voor een klein bedrag. Hoe hoger het bedrag, des te hoger de consequenties en de maandlasten. Verzeker jezelf ervan dat je in staat bent om gedurende langere tijd de lasten te dragen, want je zult de lening volledig moeten aflossen.

Een lening vergelijken is een verstandig begin. Er zijn tal van verstrekkers en banken waarbij je terecht kunt voor ogenschijnlijk dezelfde lening. De voorwaarden kunnen echter zeer verschillend zijn, waardoor het mogelijk is dat je met hetzelfde bedrag aan het einde van de looptijd bij de ene bank/verstrekker honderden tot duizenden euro’s voordeliger uit bent dan bij de ander. Verdiep je dus goed in de materie, vergelijk de voorwaarden, clausules en kleine lettertjes en verzeker jezelf ervan dat je de juiste lening afsluit.

 

Geldlenen Geen reacties

Klein bedrag lenen zonder inkomen

Een klein bedrag lenen zonder inkomen, is dat wel mogelijk? Het kan voorkomen dat er zich een situatie aandient waarbij u even snel een klein wilt lenen. Dit komt heel vaak voor wanneer u een rekening moet betaling of betalingsherinnering heeft ontvangen voor uitstaande incasso’s. Maar het kan ook voorkomen dat er iets kapot gaat in huis zoals uw wasmachine of een kleine reparatie aan uw auto. Op zulke momenten is het heel handig als u ergens snel een klein bedrag kunt lenen.

Een klein bedrag lenen zonder inkomen

Een klein bedrag lenen zonder inkomen zou op dit moment goed uitkomen. Helaas heeft u voor het afsluiten van een lening altijd een vast inkomen nodig. Een bank of kredietverstrekker wilt er namelijk wel zeker van zijn dat u het geleende bedrag ook daadwerkelijk terug kunt betalen. Zonder een vast inkomen hebben zij deze garantie niet en zullen zij dan ook niet snel leningen verstrekken aan consumenten. Een klein bedrag lenen zonder inkomen is doorgaans alleen mogelijk bij familie of vrienden in uw omgeving.

Klein bedrag lenen zonder BKR toetsing

Een klein bedrag lenen zonder BKR toetsing is al evenmin eenvoudig te realiseren. Geld lenen zonder een BKR toetsing is vandaag de dag ook bijna onmogelijk geworden. Banken of kredietverstrekkers zijn verplicht een toetsing uit te voeren wanneer een consument een lening aanvraagt. De informatie die een bank of kredietverstrekker uit deze toetsing haalt verteld iets over het financiële verleden en betaalgedrag van een consument. Aan de hand daarvan wordt dan bepaald of een consument ‘kredietwaardig’ genoeg bevonden wordt om een lening aan te verstrekken. Het is namelijk niet zo dat u geen geld kunt lenen met een negatieve BKR registratie, dit is geheel afhankelijk van de codering die uw registratie heeft gekregen.

Een klein bedrag lenen zonder rente

Een klein bedrag lenen zonder rente brengt ons feitelijk weer terug naar het kopje een klein bedrag lenen zonder inkomen. Geld lenen kost namelijk geld, dus als u een lening afsluit zitten hier ook kosten aan verbonden. De kosten die doorgaans worden berekend over een lening kunt u terugvinden op de hoofdpagina. Over een lening wordt ook altijd rente berekend, ook wel rente, debetrente of jaarlijks kostenpercentage genoemd. De rente over een lening wordt maandelijks in rekening gebracht door een bank of kredietverstrekker. Een klein bedrag lenen zonder rente is net als een klein bedrag lenen zonder inkomen alleen mogelijk indien u geld kunt lenen bij familie of vrienden.

Geld lenen bij familie of vrienden

Geld lenen bij familie of vrienden kan doorgaans de enige mogelijkheid zijn om snel een klein bedrag te lenen. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat er conflicten ontstaan bij het lenen van geld bij familie of vrienden. Dit gebeurt namelijk meestal in ‘goed vertrouwen’ en er zitten verder weinig tot geen consequenties aan vast indien de lening niet of niet tijdig wordt terug betaald. Als u op deze manier geld wilt lenen is het voor zowel uzelf als de schuldeiser verstandig om dit op papier of officieel vast te leggen. Dit om blijvende conflicten tussen uzelf en uw familie of vrienden te voorkomen.

Geldlenen Geen reacties

Snel geld lenen zonder BKR toetsing

Snel geld lenen zonder BKR toetsing kan voor velen de de enige mogelijkheid zijn om binnen korte tijd aan extra geld te komen. In Nederland staat een groot percentage van de bevolking op een negatieve manier het Bureau Krediet Registratie geregistreerd. De voornaamste redenen hiervoor zijn doorgaans wanbetalingen in het verleden. Is een lening afsluiten eigenlijk mogelijk zonder dat daarvoor een BKR toetsing plaats vind? Die vraag zullen we in dit artikel verder gaan behandelen.

Snel geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk?

Snel geld lenen zonder BKR toetsing is over het algemeen niet mogelijk. Buiten het feit dat snel en overhaast geld lenen natuurlijk niet verstandig is, vind er bij het aanvragen van een lening van een gerenommeerde en erkende bank of kredietverstrekker ten aller tijden een officiële BKR toetsing plaats. In het verleden was de controle op het verstrekken van leningen aan consumenten die nog lopende leningen hadden, of die niet kredietwaardig waren bevonden een stuk minder streng. Tegenwoordig zijn er verschillende instanties die strenge controles uitvoeren bij kredietverstrekkers opdat zij consumenten geen leningen verstrekken die zij eigenlijk niet kunnen betalen. Zo is de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bijvoorbeeld zo een instantie. Dit bedrijf voert zeer strenge controles uit op financiële bedrijven welke diensten aan consumenten leveren.

Binnen 10 minuten geld lenen zonder BKR via SMS

Een aantal jaren geleden kon men eenvoudig binnen 10 minuten geld lenen zonder BKR toetsing via een SMS. Consumenten kon op deze wijze een lening aanvragen en vandaag nog geld lenen. Deze manier van geld lenen is overigens al een hele tijd niet meer mogelijk en stamt uit de periode dat er nog weinig tot geen controles waren op het verstrekken van leningen die consumenten eigenlijk niet konden terugbetalen. Hoewel het voor velen op het moment niet goed uitkomt dat er een vrij strenge BKR toetsing plaatsvind bij het aanvragen van een lening, is deze controle toch wel in het voordeel van de consumenten om hen te behoeden niet meer financiële lasten te laten dragen die zij feitelijk kunnen verantwoorden. Om die reden is het maar goed dat dergelijke partijen u behoeden.

Geld lenen met BKR met een Minilening

Geld lenen met BKR met een minilening is in sommige gevallen ook een mogelijkheid. Met een minilening, minikrediet of flitskrediet kunt u veelal dezelfde dag nog over een relatief klein bedrag beschikken. U leent bijvoorbeeld een bedrag vanaf €50,- tot doorgaans maximaal €1.000,- tegen maximaal 3 maanden. U dient de lening dus binnen 3 maanden terug te betalen. U dient zich er wel van bewust te zijn dat u een bedrag leent tegen maximaal 3 maanden. Als de 3 maanden zijn verstreken en u heeft het bedrag nog niet terugbetaald gaan zij ‘rente’ rekenen. Deze rente kunt u beter beschouwen als een boete en ligt gemiddeld op 15%, dus vele malen hoger dan een rente die u zou betalen over een normale lening bij uw bank.

Geldlenen Geen reacties

Vandaag nog geld lenen kan eenvoudig online

U wilt vandaag nog geld lenen, is dat mogelijk? En waar kunt u zoal terecht voor een dergelijke snelle lening? Vandaag de dag hoeft u geen afspraken met de bank meer te maken voor een gesprek om een lening af te sluiten. U hoeft ook geen lange afstanden meer te reizen om bij aankomst pas te horen dat u niet in aanmerking komt voor een lening. Tegenwoordig kunt u online een lening afsluiten. Wie geld nodig heeft kan eenvoudig online vandaag nog geld lenen.

Vandaag nog geld lenen kan eenvoudig online

We maken ze allemaal weleens mee, momenten waarop we vandaag nog geld nodig hebben. Dat kan zijn voor leuke zaken, zoals dat je eindelijk je droomauto hebt gevonden of spontaan mogelijkheden krijgt aangeboden waar je al zolang op zat te wachten maar momenteel financieel niet op gerekend hebt. Maar het kan ook zijn voor minder leuke zaken, zoals een financiele tegenvaller of een dure rekening die het budget of spaargeld overstijgt. Op zulke momenten kun je niet altijd bij vrienden of familie terecht om geld te lenen en is het fijn als vandaag nog geld lenen het probleem of de mogelijkheid kan oplossen.

Vandaag nog geld lenen zonder BKR toetsing?

Vandaag nog geld lenen zonder BKR toetsing is bijna onmogelijk. De reden hiervoor is dat er bij iedere lening aanvraag die bij een bank, intermediair of kredietverstrekker binnenkomt er een BKR toetsing plaatsvind. Als u negatief geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie is de kans dat uw lening aanvraag wordt goedgekeurd klein. De reden van uw negatieve registratie heeft dan ook waarschijnlijk te maken met een niet correct afgeloste lening in het verleden. Dat maakt de mogelijkheid voor een nieuwe lening nu of in de toekomst een stuk kleiner. Als u twijfelt kunt u altijd een lening aanvragen en wachten op de uitkomst, of uw BKR gegevens opvragen. Een negatieve registratie betekent namelijk niet altijd dat u geen geld kunt lenen. Dit is afhankelijk van het soort registratie dat u heeft.

Geld lenen vandaag nog op je rekening

Oke, je wilt geld lenen en vandaag nog op je rekening. Indien je niet negatief geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie of een andere instantie is het natuurlijk gewoon mogelijk om vandaag nog geld te lenen en een lening aan te vragen. Dit kan eenvoudig online bij verschillende aanbieders. Zo kun je bijvoorbeeld bij je eigen bank een lening aanvragen. Banken hanteren doorgaans wel een veel hogere rente dan een online lening aanbieder. Waar geld lenen bij een bank veelal begint met een rente vanaf 7% kunt u bij een online aanbieder al een lening afsluiten vanaf 4,5%. Dat is een groot verschil, zeker als u uitrekent wat u op jaarbasis meer betaald.