Heb je nu geld nodig en ben je daarvoor op zoek naar de mogelijkheden? Het is verstandig om die voor jezelf op een rij te zetten, waar we uiteraard graag een handje bij helpen. We zorgen er op die manier voor dat het je duidelijk wordt hoe je geld kunt lenen en wat de voor- en nadelen zijn van de diverse mogelijkheden. Indien je nu geld nodig hebt kun je een minilening of reguliere lening afsluiten, gebruik maken van een onderhandse lening of een WOZ-krediet.

Online minilening afsluiten

Heb je nu geld nodig en wil je dat bovendien zo snel mogelijk tot je beschikking hebben? Een minilening vormt dan een aantrekkelijke optie, je zorgt er daarmee voor dat je binnen een paar uur geld op je rekening hebt. Heb je voldoende (vast) inkomen en heb je een plan om het geleende bedrag binnen 2 – 3 weken weer terug te betalen? Dan kun je een minilening afsluiten, wanneer je nu geld nodig hebt. De korte looptijd en de relatief lage bedragen zorgen ervoor dat de verstrekkers geen BKR check uit zullen voelen.

Reguliere lening aanvragen

Heb je nu geld nodig, maar gaat het om een bedrag van meer dan €1.000? Dan kun je helaas geen gebruik maken van een minilening, je kunt je dan richten tot de reguliere leningen. Je kunt gebruik maken van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Houd er rekening mee dat de bank over het algemeen een BKR toetsing uit zal voeren. Je kunt zelf meer lezen over het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Heb je nu geld nodig en wil je daar zo voordelig mogelijk gebruik van maken? Zorg er dan voor dat je de verschillende leningen online alvast met elkaar vergelijkt.

Onderhandse lening bij bekenden

Heb je nu geld nodig en wil je je liever niet richten tot een bank of een verstrekker van minileningen? Indien je het geld maar tijdelijk nodig hebt en je het snel weer kunt terugbetalen kun je daarnaast gebruik maken van een onderhandse lening. Dit is een lening bij vrienden, familie of collega’s. Indien zij meer geld tot hun beschikking hebben kunnen ze je dat lenen. Zorg er uiteraard voor dat je de onderhandse lening netjes op papier zet, zodat jullie beiden goed weten waar je aan toe bent. Houd er rekening mee dat de onderhandse lening wat anders is dan een achtergestelde lening.

WOZ-krediet afsluiten

Heb je nu geld nodig, gaat het om een relatief groot bedrag of een periodieke uitkering en heb je een koopwoning met overwaarde? In dat geval kun je gebruik maken van een WOZ-krediet. Je benut als het ware de overwaarde van je woning, zonder dat je het huis hoeft te verkopen. Indien je nu geld nodig hebt voor bijvoorbeeld je zorgkosten of andere periodieke uitgaven kan dit een interessante oplossing vormen, waar je bovendien geen (hoog) inkomen voor nodig hebt.