Denk je na over een starterslening, voor het kopen van jouw of jullie eerste woning? Het is een specifiek type krediet, dat beschikbaar is voor starters op de woningmarkt. Op het moment dat je aan specifieke voorwaarden voldoet kun je de starterslening gebruiken, bovenop de reguliere financiering die je bij een hypotheekverstrekker kunt krijgen. De starterslening helpt je om het huis aan te kunnen kopen en de kosten gedurende de eerste 3 jaren beperkt te houden. In die periode heb je de kans om meer inkomen op te bouwen, zodat je vervolgens de reguliere hypotheeklasten kunt dragen.

Hypotheek met starterslening

Een hypotheek met een starterslening vormt een specifieke combinatie, geschikt voor starters op de woningmarkt. Op het moment dat je nog niet voldoende inkomen hebt om de woning volledig te financieren, kun je gebruik maken van een dergelijk krediet. Je hoeft gedurende de eerste 3 jaar dan nog geen rente te betalen over het krediet, waardoor de maandelijkse kosten mee zullen vallen. De starterslening vormt vaak een onderdeel van de totale hypotheek, het gaat bijvoorbeeld om enkele tienduizenden euro’s. Dit scheelt maandelijks gemakkelijk enkele tientjes of meer aan rente, waardoor de woning wellicht precies betaalbaar wordt.

Voordelige financiering voor starters

De starterslening is bedoeld om meer starters de kans te bieden om een eigen woning aan te schaffen. Op het moment dat je als starter een woning financiert is de kans groot dat je vervolgens een stijging van je inkomen kunt verwachten. Zodra je wat meer ervaring hebt kun je groeien binnen het bedrijf, waardoor de kans groot is dat de inkomsten op zullen lopen. Bovendien heb je tijdens de starterslening wellicht wat meer mogelijkheden om geld opzij te zetten. Na afloop van de starterslening ben je in staat om de volwaardige hypotheek te dragen en betaal je rente over het totale geleende bedrag.