Wil je een autolening afsluiten, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat je een mooie nieuwe auto aan kunt schaffen en je er direct in weg kunt rijden? Is je huidige auto er helaas mee opgehouden, of ben je benieuwd wat je kunt lenen voor een mooie tweedehands auto? De autolening biedt je de mogelijkheid om de aanschafkosten over de gebruiksduur uit te spreiden, het is dankzij het krediet niet nodig om op voorhand een grote investering te doen.

Persoonlijke lening voor de auto

Wil je een autolening afsluiten? In de meeste gevallen is de persoonlijke lening het best geschikt, beter dan het doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening zorg je ervoor dat je eenmalig een bedrag leent, om daarmee de autodealer of de handelaar te kunnen betalen. Vervolgens gebruik je de looptijd van de lening, om het geld stap voor stap terug te betalen. Bijkomend voordeel van de persoonlijke autolening is dat je vooraf precies na kunt gaan wat de kosten per maand zullen zijn. Je komt wat dat betreft in ieder geval niet voor verrassingen te staan met dit type autolening.

Online autolening afsluiten

Uiteraard kun je de autolening gewoon online afsluiten, het is niet verstandig om dit bij de autodealer te doen. De autodealer zal uiteindelijk immers contact opnemen met de financieringsmaatschappij, waardoor er meerdere partijen aan dienen te verdienen. Je kunt in plaats daarvan beter online een persoonlijke lening afsluiten, die je vervolgens zal gebruiken als autolening. Op die manier betaal je een zo scherp mogelijke rente en kun je zelf bepalen hoe lang de looptijd zal zijn. Uiteraard kun je online de lening berekenen, zodat je na kunt gaan wat de auto je voortaan per maand zal kosten.

Rente en de looptijd voor een autolening

Wil je een autolening afsluiten, of ben je benieuwd naar de kosten daarvan? Op het moment dat je een persoonlijke lening afsluit kun je vooraf uitstekend berekenen wat je hier per maand aan betaalt, aan rente en aflossing. Zorg ervoor dat de rente niet te hoog oploopt, terwijl je de looptijd aan laat sluiten bij de gebruiksduur die je verwacht. Voorkom in ieder geval dat je nog voor de auto betaalt terwijl je deze al niet meer hebt. Een looptijd van 4 – 5 jaar is wat dat betreft gebruikelijk. Je gebruikt de autolening dan om de kosten te spreiden over de gebruiksduur.