Heb je gelezen over het WOZ krediet en wens je daar gebruik van te maken, of wil je graag nagaan of dat voor jou wellicht een geschikte oplossing vormt? Veel mensen hebben te maken met overwaarde binnen hun woning, overwaarde die ze niet zomaar uit kunnen geven. Heb je bijvoorbeeld nog maar een kleine hypotheek van €50.000, terwijl de woning een waarde heeft van zo’n €300.000? Dan is er sprake van een overwaarde van €250.000. Je kunt dat geld beschikbaar maken door de woning te verkopen, maar dan kun je er niet meer wonen. In plaats daarvan kun je gebruik maken van een WOZ-krediet.

WOZ-waarde van de woning

Het WOZ-krediet gaat uit van de WOZ-waarde van de woning, in relatie tot de hypotheekschuld die er (eventueel) nog over is. Dit betekent dat je geen hoog inkomen hoeft te overleggen om in aanmerking te komen voor het krediet, in plaats daarvan kun je de overwaarde van je woning benutten. Je ontvangt ieder jaar van de gemeente een WOZ-beschikking, waaruit de WOZ-waarde blijkt die je kunt opgeven wanneer je een WOZ-krediet wilt aanvragen.

Geld lenen voor periodieke uitkering

Met een WOZ-krediet heb je de mogelijkheid om voor bijvoorbeeld een periodieke uitkering te zorgen. Wil je af en toe lekker op vakantie, of heb je een mooie grote auto gekocht en moet je daar maandelijks behoorlijke kosten voor maken? Een WOZ-krediet kan je helpen maandelijks voor meer inkomsten te zorgen, door gebruik te maken van de overwaarde binnen je woning die je hebt opgebouwd. Uiteraard is een WOZ-krediet ook uitstekend geschikt voor ouderen, op het moment dat je de overwaarde wilt gebruiken om de verzorging te betalen.

Eigen overwaarde benutten

Overwaarde binnen de woning heb je zelf opgebouwd, bijvoorbeeld door aflossingen te doen, of door er simpelweg te wonen. Op het moment dat de waarde stijgt ten opzichte van de hypotheek, ontstaat er overwaarde. Met name bij hypotheken die al enkele tientallen jaren lopen is er eigenlijk altijd sprake van overwaarde, waardoor een groot aantal mensen gebruik kan maken van een WOZ-krediet. Indien je de rest van je leven in het huis wil blijven wonen bestaat er geen methode om dit geld beschikbaar te maken. Het is wat dat betreft interessant om het WOZ-krediet te gebruiken om hier toch toegang toe te krijgen.

WOZ krediet voor ouderen

Het WOZ-krediet is onder andere goed geschikt voor ouderen, die er op die manier voor kunnen zorgen dat ze hun verzorging kunnen betalen. De overwaarde uit hun woning kunnen ze alleen benutten door te verhuizen, iets waar ze over het algemeen niet op zitten te wachten. Het WOZ-krediet vormt dan een interessant alternatief, om te voorkomen dat het geld simpelweg op zal gaan aan de erfenis. Wat dat betreft biedt het WOZ-krediet verschillende mogelijkheden, waardoor het de moeite waard is om dit aan te vragen of er in ieder geval meer informatie over in te winnen.