uitzendkracht geld lenen
Geldlenen Geen reacties


Het is vaak lastig om als uitzendkracht geld te lenen. Of het kan, ligt voornamelijk aan de fase van je uitzendcontract. Banken en kredietverstrekkers maken namelijk altijd eerst een risicoprofiel, voordat ze je een lening verstrekken. Ze kijken dan met name naar je inkomsten en uitgaven. Is een stabiel inkomen onzeker, zoals bij een uitzendkracht, dan krijg je niet snel een lening.

Geld lenen als uitzendkracht, de fases

Als uitzendkracht krijg je te maken met drie verschillen fases: A, B en C. Zit je in fase B of C, dan is geld lenen meestal geen probleem. Voor fase A is dat helaas een ander verhaal. In die fase is er namelijk geen sprake van een stabiel inkomen:

  • Fase A = de eerste 78 weken waarin je als uitzendkracht werkt
  • Fase B = de 4 jaar waarin je als uitzendovereenkomsten aangaat
  • Fase C = de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Alternatief geld lenen als uitzendkracht fase A

Zoals aangegeven is het vrijwel onmogelijk om als uitzendkracht in fase A geld te lenen. Toch is er een alternatief, namelijk onderhands geld lenen als uitzendkracht.

Een onderhandse lening werkt eigenlijk hetzelfde als normaal geld lenen. Alleen maak je dan geen gebruik van een bank, maar leen je geld van vrienden, familie of bekenden. Je betaalt bij een onderhandse lening een marktconforme rente en legt afspraken vast in een modelcontract.

Tip! Een modelcontract of leenovereenkomst zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken goed zijn vastgelegd. In zo’n contract staat onder andere de hoogte van het leenbedrag, het doel van de lening, de hoogte van de rente, het aflossingsschema en de looptijd lening vermeld.

Let op met geld lenen als uitzendkracht fase A

Hoe je het ook wendt of keert, het is niet voor niets dat je moeilijk een lening krijgt met een uitzendcontact fase a. Dit is omdat je (nog) geen stabiel inkomen hebt. Het risico dat je een lening niet kunt terugbetalen is dus aanwezig. Je moet jezelf dan ook afvragen of bijvoorbeeld onderhands geld lenen als uitzendkracht slim is. Wellicht is het verstandiger even te wachten tot je in fase B zit. Je hebt dat in ieder geval meer zekerheid op een stabiel inkomen.

Tip! Zit je al in fase B en wil je geld lenen? Betaal dan niet onnodig te veel! De laagste rente lening vind je eenvoudig online. Vergelijk en kies de laagste rente lening. Zo bespaar je al snel honderden euro’s per jaar!