Interesse in een persoonlijke lening (of persoonlijk krediet) en wil je meer weten wat dit voor je betekent? Bij deze lening weet je op voorhand wat het leenbedrag is en over welk bedrag je rente betaalt. Het voordeel van dit type lening is dat je vooraf heel nauwkeurig kunt berekenen wat de kosten gedurende de looptijd zijn. Aan de andere kant ben je minder flexibel. Als je bijvoorbeeld niet precies weet hoeveel geld je de komende tijd nodig hebt, dan is het misschien een beter idee om een doorlopend krediet af te sluiten.

Het verschil met een doorlopend krediet

Een persoonlijk krediet en het doorlopend krediet kunnen beide worden ingezet om aankopen te doen. Ze zitten alleen op twee verschillende manieren in elkaar. Bij een persoonlijk krediet heb je te maken met een vaste rente voor een eenmalig bedrag dat je leent. Vervolgens gebruik je de looptijd van het krediet om het bedrag af te lossen. Je weet dus heel goed waar je aan toe bent. Je kunt niet onbeperkt boetevrij aflossen en eenmaal afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Bij een doorlopend krediet is het bedrag dat je leent flexibel en uiteindelijk betaal je daar alleen rente over. Het is daarom verstandig om beide leningen goed met elkaar te vergelijken

Berekenen van je lening

Ben je benieuwd wat je met een persoonlijk krediet maximaal kunt lenen? Dan kun je dit gemakkelijk online berekenen door uit te gaan van je bruto inkomen en de andere financiële verplichtingen die je hebt. Als je bijvoorbeeld al een andere krediet hebt lopen, of er is sprake van alimentatie die je maandelijks moet betalen, dan dien je hier rekening mee te houden. Met al deze gegevens krijg je een goed beeld wat je maximale leenbedrag is, bijvoorbeeld voor die mooie nieuwe auto.

Aanvragen persoonlijk krediet

Heb je een goed beeld van wat je kunt lenen, dan kun je de persoonlijke lening online afsluiten. Het kan daarbij verstandig zijn om de rentetarieven en looptijden bij verschillende aanbieder met elkaar te vergelijken. Op die manier krijg je een goed beeld van de kosten en de snelheid waarmee je het krediet kunt aflossen. Na het aanvragen van de lening vraagt de kredietverstrekker je om aanvullende documenten. Vervolgens ontvang je het geld op je rekening.