Geldlenen Geen reacties

5 redenen om te kiezen voor een Finance traineeship

Een carrière in Finance kan een zeer lucratieve en uitdagende optie zijn. Er zijn vele verschillende aspecten van Finance die interessant kunnen zijn voor mensen met verschillende achtergronden en interesses. Sommige mensen kiezen ervoor om in Finance te werken omdat ze geïnteresseerd zijn in het beheren van geld, terwijl anderen ermee te maken willen hebben omdat ze graag risico’s nemen of gewoon van uitdaging houden. Wat je reden ook is, een carrière in Finance kan erg voordelig zijn.

Als je net klaar bent met je studie of misschien al een paar jaar werkervaring hebt, maar je weet nog niet precies welke kant je op wilt binnen Finance, is een Finance traineeship misschien wel iets voor jou. Dit is een programma waarbij je in korte tijd, meestal 1 tot 2 jaar, veel kennis en ervaring opdoet. Je gaat hierbij meestal werken bij een bank, verzekeraar of andere financiële instelling. Dergelijke traineeships worden aangeboden door bijvoorbeeld AP Support, een organisatie gespecialiseerd in consultancy en detachering in de financiële wereld. Hieronder beschrijven we vijf redenen waarom een traineeship Finance interessant voor jou kan zijn:

1. Je leert veel over geld en financiën

Als je aan een traineeship Finance begint leer je veel over geld en financiën. Je gaat bijvoorbeeld leren hoe beurzen werken, hoe bedrijven hun geld beheren en welke risico’s er zijn als je met geld werkt. Dit zijn allemaal belangrijke dingen om te weten als je later in de Finance sector aan de slag wilt gaan.

2. Je kunt direct aan de slag na het afronden van het programma

Als je het Finance traineeship succesvol afrondt kun je direct aan de slag in de Finance sector. Het kan dan ook zeker handig zijn om contact te leggen met mensen die al in de sector werken voordat je aan het programma begint, zodat ze weten dat jij er bent en wat jouw plannen zijn na het afronden van het programma.

3. Je krijgt een goed salaris

Finance traineeships zijn meestal goed betaald. Dit is natuurlijk fijn als je net klaar bent met je studie of al een paar jaar werkervaring hebt, maar toch nog geen vast contract hebt. Zo kun je toch wat geld verdienen en ervaring opdoen in de Finance sector.

4. Je leert veel mensen kennen

Als je aan een Finance traineeship begint leer je veel mensen kennen die werken in de Finance sector. Dit kan handig zijn als je later in de sector aan de slag wilt gaan, dus kunnen dit soort contacten altijd van pas komen.

5. Je bent flexibel

Als je aan een Finance traineeship begint ben je vaak flexibel qua tijd en locatie. Zo kun je bijvoorbeeld thuiswerken of parttime werken als dat beter uitkomt voor jou. Ook qua tijd is er vaak wel wat flexibiliteit, zodat je bijvoorbeeld ‘s avonds of in het weekend kan werken als dat beter uitkomt voor jou. Dit is fijn als je bijvoorbeeld nog andere (studie-)verplichtingen hebt naast het Finance traineeship.

Als je dus op zoek bent naar een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid, is een Finance traineeship zeker iets voor jou. Je leert hier veel over geld en financiën en je kunt direct aan de slag na het afronden van het programma. Daarnaast krijg je ook nog eens een goed salaris en ben je flexibel qua tijd en locatie.

Geldlenen Geen reacties

Geld lenen zonder BKR toetsing

Heb je een negatieve BKR registratie en wil je toch geld lenen? Bij een bank of kredietverstrekker is het niet mogelijk een nieuwe lening aan te vragen. Maar er zijn wel degelijk opties. Zo kan je een minilening aanvragen of geld lenen bij particulieren. Wij leggen ze beide aan je uit. 

Online lening zonder BKR toetsing

Met een negatieve BKR registratie op je naam wordt jou bij elke bank of kredietverstrekker een nieuwe lening geweigerd. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer je echt geld nodig hebt. Ook met een negatieve BKR kan het gebeuren dat je aan het einde van de maand net niet rond komt. Of er komt een reparatie om de hoek kijken, waar je niet op had gerekend. Gelukkig is er een oplossing: lenen zonder BKR is mogelijk. Je kunt namelijk online een minilening afsluiten.

Wat is dat precies een minilening? Het is een ander soort lening dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De verstrekkers hiervan zijn niet aangesloten bij het BKR. Daarom zijn zij niet verplicht een BKR toetsing te doen. Ook jouw negatieve BKR registratie komt zo niet aan het licht.

In plaats van een BKR toetsing te doen, doen de verstrekkers van minileningen een eigen toetsing. Deze is veel minder streng. Ook zijn er veel minder papieren en documenten nodig bij de leningaanvraag. Wist je dat je de minilening ook zonder baan of zonder loonstrook kunt aanvragen? Er zijn maar een drietal voorwaarden waar je aan moet voldoen, voordat je een minilening mag aanvragen:

 • Je bent woonachtig in Nederland
 • Je bent minimaal 21 jaar oud
 • Je hebt geen uitkering

Het is een lening vanaf 100 tot 1500 euro. Gemakkelijk online aan te vragen, gemiddeld met 5 minuten geregeld. Het bedrag dat jij besluit te lenen, wordt na goedkeuring van je aanvraag, binnen 24 uur op je rekening gestort. Je dient de lening binnen 62 dagen weer terug te betalen.

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing

De tweede optie om te lenen zonder BKR toetsing is particulier lenen. Dit kan betekenen dat je geld leent van vrienden of familie. Ook op internet vind je steeds meer advertenties waar men particulier geld lenen aanbiedt. Niet alle advertenties zijn 100% betrouwbaar en veilig. Het is erg lastig om uit te zoeken of de advertentie die jij gevonden hebt wel of niet betrouwbaar is. Zo niet, dan kan de lening je nog wel eens duur komen te staan.

Slim particulier geld lenen zonder bkr toetsing doe je als volgt. Omdat je te maken hebt met vrienden of familie voelt het wellicht wat overbodig om een contract op te stellen. Je kent elkaar immers goed en vertrouwt elkaar. Toch is het een van de meest voorkomende oorzaken voor een ruzie: onenigheid over geld. Zet daarom alle afspraken duidelijk op een rij in een leenovereenkomst.

Wat neem je op in een leenovereenkomst:

 • De datum
 • Naam en adres van de persoon die uitleent
 • Naam en adres van de persoon die leent
 • Bedrag in cijfers en letters
 • Termijnen van terugbetalen
 • Hoogte van de rente
 • Voorwaarden omtrent vervroegd aflossen
 • Consequenties omtrent niet aflossen
 • Handtekening beide partijen

Snel en veilig geld lenen

Wil je snel en veilig geld lenen, dan gaat de voorkeur uit naar het online afsluiten van een minilening. Deze lening is namelijk binnen 5 minuten aan te vragen. Vervolgens wordt jouw aanvraag dezelfde werkdag al in behandeling genomen. Bij goedkeuring van jouw aanvraag, wordt het geldbedrag dezelfde dag op je rekening gestort. Dit is de enige lening waarbij je echt binnen 24 uur geld kunt lenen.

Je zal je misschien afvragen, is dat allemaal wel veilig? Een goede vraag om jezelf te stellen voordat je een lening afsluit, of überhaupt ergens een offerte opvraagt. In Nederland zijn er twee kredietverstrekkers die veilig en eerlijk minileningen verstrekken. Dit zijn Ferratum en Saldodipje. Beide partijen zijn 100% transparant in de voorwaarden en communicatie. Je weet precies waar je aan toe bent. Heb je vragen dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice.

Geldlenen Geen reacties

Welke mogelijkheden zijn er om een verbouwing te financieren?

Het is eindelijk tijd om een grote verbouwing te doen. Jouw woning moet nu eindelijk eens voldoen aan wat je voor ogen hebt ermee. De vraag is dan alleen: hoe ga je de verbouwing financieren? Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Alle reden om eens te bekijken wat de opties zijn die je hebt. Door deze naast elkaar te leggen kan je dan zelf bepalen wat voor jou de beste manier is om te zorgen dat je de verbouwing kan gaan doen.

Een hypotheek afsluiten

In de praktijk komt het neer op het afsluiten van een tweede hypotheek. Daarmee is dan te zorgen dat grote verbouwingen op een goede manier te financieren zijn en je de tijd hebt om dit geld ook weer af te lossen. Hier zitten voordelen en nadelen aan. Enerzijds kan je ruimer lenen. Aan de andere kant moet je tegenwoordig wel aan allerlei belangrijke regels voldoen als het om een tweede hypotheek gaat. Zo mogen je eerste en tweede hypotheek samen niet meer dan 100% van de marktwaarde van je woning omvatten. Ook zijn er inkomensnormen die gelden als het gaat om het bedrag dat je leent.

Een eigen lening afsluiten

Wanneer je het niet ziet zitten om het met een tweede hypotheek aan te pakken, kan je ook voor andere vormen van lenen kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Enerzijds kan je bijvoorbeeld alleen een lening voor het verbouwen afsluiten. Anderzijds is het ook een optie om een doorlopend krediet te kiezen. Zo kan je geld opnemen en aflossen op de manier die het best bij jou past. Dit is handig wanneer de verbouwing net even anders loopt dan je had gedacht. Het is slim om dit wel even goed uit te zoeken voor je de lening afsluit.

Leningen bij privépersonen

Wie liever niet met banken en kredietregistratie te maken krijgt, kan ook kijken of het geld elders te lenen is. Dit komt meestal neer op lenen bij privépersonen. Dit doe je natuurlijk niet zomaar bij iedereen. Over het algemeen betekent dit dat een lening wordt aangegaan met een familielid. Denk aan geld lenen van je ouders of van een broer of zus. Het voordeel hiervan is dat er wat flexibeler mee om te gaan is. Een nadeel is natuurlijk dat je daardoor geldzaken met familiezaken moet vermengen. Dit pakt niet altijd even goed uit.

Eigen spaargeld aanspreken

Hoewel lenen meestal de weg is die gekozen wordt, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Het is ook mogelijk om geld over een langere periode opzij te zetten op een spaarrekening. Dit doe je dan juist met als doel om er op termijn dingen zoals een verhuizing of verbouwing mee te kunnen financieren. Wanneer het dan zover is om het werk aan te pakken, dan kan je je spaargeld aanspreken. Het is fijn om van niemand afhankelijk te zijn. Anderzijds kan het wel zo zijn dat je dan een wat kleiner budget hebt om mee te werken.

Subsidies op verbouwingen

Er is vaak ook een mogelijk om subsidies te krijgen van bijvoorbeeld de gemeente of de Nederlandse overheid. In dat geval kan je bijvoorbeeld een deel van het geld dat je investeert terugvragen. Een belangrijke reden waarom dit de laatste jaren vaak mogelijk is, is omdat de overheid verduurzamen stimuleert. Doe je de verbouwing deels om de woning energiezuiniger te maken? Dan kan je het geld dat je daarin steekt deels door middel van subsidies weer terugvragen. Dat maakt het allemaal net wat gemakkelijker te realiseren. Het aantal subsidies verschilt per woonplaats en vraagt dus goed uitzoekwerk.

Geldlenen Geen reacties

Geld lenen als uitzendkracht fase A

Het is vaak lastig om als uitzendkracht geld te lenen. Of het kan, ligt voornamelijk aan de fase van je uitzendcontract. Banken en kredietverstrekkers maken namelijk altijd eerst een risicoprofiel, voordat ze je een lening verstrekken. Ze kijken dan met name naar je inkomsten en uitgaven. Is een stabiel inkomen onzeker, zoals bij een uitzendkracht, dan krijg je niet snel een lening.

Geld lenen als uitzendkracht, de fases

Als uitzendkracht krijg je te maken met drie verschillen fases: A, B en C. Zit je in fase B of C, dan is geld lenen meestal geen probleem. Voor fase A is dat helaas een ander verhaal. In die fase is er namelijk geen sprake van een stabiel inkomen:

 • Fase A = de eerste 78 weken waarin je als uitzendkracht werkt
 • Fase B = de 4 jaar waarin je als uitzendovereenkomsten aangaat
 • Fase C = de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Alternatief geld lenen als uitzendkracht fase A

Zoals aangegeven is het vrijwel onmogelijk om als uitzendkracht in fase A geld te lenen. Toch is er een alternatief, namelijk onderhands geld lenen als uitzendkracht.

Een onderhandse lening werkt eigenlijk hetzelfde als normaal geld lenen. Alleen maak je dan geen gebruik van een bank, maar leen je geld van vrienden, familie of bekenden. Je betaalt bij een onderhandse lening een marktconforme rente en legt afspraken vast in een modelcontract.

Tip! Een modelcontract of leenovereenkomst zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken goed zijn vastgelegd. In zo’n contract staat onder andere de hoogte van het leenbedrag, het doel van de lening, de hoogte van de rente, het aflossingsschema en de looptijd lening vermeld.

Let op met geld lenen als uitzendkracht fase A

Hoe je het ook wendt of keert, het is niet voor niets dat je moeilijk een lening krijgt met een uitzendcontact fase a. Dit is omdat je (nog) geen stabiel inkomen hebt. Het risico dat je een lening niet kunt terugbetalen is dus aanwezig. Je moet jezelf dan ook afvragen of bijvoorbeeld onderhands geld lenen als uitzendkracht slim is. Wellicht is het verstandiger even te wachten tot je in fase B zit. Je hebt dat in ieder geval meer zekerheid op een stabiel inkomen.

Tip! Zit je al in fase B en wil je geld lenen? Betaal dan niet onnodig te veel! De laagste rente lening vind je eenvoudig online. Vergelijk en kies de laagste rente lening. Zo bespaar je al snel honderden euro’s per jaar!

Geldlenen Geen reacties

BKR registratie checken

Bureau Krediet Registratie (BKR) is een stichting die kredieten registreert. Zelfs een bestelling bij een postorderbedrijf of een telefoonabonnement wordt geregistreerd door het BKR. Ook houdt dit bureau bij of je betalingsachterstanden hebt. Als dit zo is, krijg je een negatieve BKR notering. Zo’n negatieve BKR registratie zorgt ervoor dat je in de toekomst minder snel een lening krijgt. Wil je weten of je (nog) een BKR registratie hebt? Dan is het mogelijk om je eigen BKR registratie te checken.

Hoe BKR opvragen?

Je eigen BKR registratie checken doe je tegenwoordig eenvoudig zelf online bij Stichting BKR en is helemaal gratis. Je maakt een account aan op de website van het BKR en identificeert jezelf met je bankrekening gegevens.

Zodra je een aanvraag tot BKR check hebt gedaan, krijg je binnen een paar minuten online inzage in je kredietgegevens. Tegen een kleine betaling kun je het BKR overzicht ook per post ontvangen.

Tip! Heb je een BKR registratie, dan kun je vaak gewoon een lening afsluiten. Wil je geld lenen met een BKR registratie? Bereken dan eerst eenvoudig je maximale lening. Zo zie je meteen hoeveel je verantwoord leent. Maak vervolgens een goede vergelijking om te zien waar je de laagste rente lening betaalt. Let op! Met een negatieve BKR registratie is geld lenen niet mogelijk.

BKR controleren, welke leningen worden geregistreerd?

Je krijgt al een BKR-registratie bij een lening vanaf 250 euro. Dit kan in verschillende vormen voorkomen, bijvoorbeeld:

 • Persoonlijke lening of doorlopend krediet
 • Private lease-regeling
 • Creditcard met gespreide betaling
 • Telefoonabonnement
 • Rood stand op je betaalrekening
 • Betalingsregelingen bij postorderbedrijven

Let op! Schulden bij DUO, de Belastingdienst, je zorgverzekeraar, het CJIB en je hypotheek worden NIET geregistreerd door BKR. Deze staan dus ook niet op het kredietoverzicht dat je bij BKR opvraagt. 

Negatieve BKR registratie checken

Naast de normale BKR registratie is er ook de negatieve BKR registratie. Deze krijg je als je in het verleden betalingsachterstanden hebt gehad. Om dit te controleren, kijk je bij de BKR check onder het kopje ‘bijzonderheden’.

BKR gegevens opvragen van iemand anders, kan dat?

Vanwege privacy is het alleen mogelijk om je eigen BKR gegevens in te zien. De BKR registratie checken van iemand anders kan dus niet. Wel zijn er twee uitzonderingen:

 1. Als iemand is overleden kunnen nabestaanden een kredietoverzicht aanvragen.
 2. Wanneer iemand niet zelfstandig kan handelen en daardoor onder bewind is gesteld, kan de bewindvoerder een kredietoverzicht aanvragen.
Geldlenen Geen reacties

Nederlander betaalt meer rente over afgesloten lening

Nagenoeg iedere Nederlander zet maandelijks geld opzij. Dit gebeurt vaak op een spaarrekening. Door geld te sparen, kun jij na verloop van tijd een dure aankoop doen. Ook kan spaargeld makkelijk zijn voor onvoorziene kosten. Toch is lang niet voor alles te sparen. Zo zijn er bepaalde dure zaken die je zonder lening gewoonweg niet aan kunt schaffen. We doelen in dit geval niet op een hypotheek voor een huis, maar voor andere aankopen, zoals een auto, motor of boot bijvoorbeeld. Lang niet iedereen is zo vermogend dat zij zulke aankopen zonder lening kunnen doen. Wil jij ook een lening afsluiten voor een dure aankoop? Denk dan wel goed na voor je dit doet. De gemiddelde Nederlander is de afgelopen jaren namelijk aanzienlijk meer rente gaan betalen over een lening. Hier zit jij ongetwijfeld niet op te wachten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je eerst wat algemene informatie over de stijgende rentes en voorzien jou daarna van een aantal handige tips om geld te besparen op jouw lening.

Percentage ligt aanzienlijk hoger dan bij een hypotheek

Om een huis te bekostigen, heb jij vast en zeker een hypotheek afgesloten. Over zo’n hypotheek betaal je doorgaans een paar procent rente. Dit percentage ligt vaak niet bijzonder hoog. De hypotheek moet immers wel betaalbaar blijven. Hoe anders is dit bij persoonlijke leningen? Pricewise hield recentelijk een onderzoek onder duizend Nederlanders en daaruit blijkt dat de percentages die betaald worden over leningen ontzettend hoog zijn. Zo betaalt ruim 25 procent van de mensen met een lening hier een dikke acht procent rente over. Dit is natuurlijk al een ontzettend hoog percentage, maar het kan natuurlijk nog gekker. Het onderzoek wijst namelijk ook uit dat er zelfs mensen zijn die tussen de 11 en 14 procent rente over een lening betalen. En hoe hoger de rente over jouw lening is, des te lastiger wordt het om deze af te lossen. Je moet namelijk een aanzienlijk hoger bedrag terugbetalen dan je geleend hebt.

Waar leent de gemiddelde Nederlander geld voor?

Geld wordt vandaag de dag voor allerlei zaken geleend. Niet alleen voor dure aankopen wordt geleend, maar ook een telefoonabonnement is in feite een lening. Jij gaat namelijk een contract aan voor één of twee jaar en betaalt hier maandelijks een bepaald bedrag voor. Daarnaast wordt er veel rente betaald door mensen die rood staan bij bijvoorbeeld hun bank of geld hebben geleend bij een kredietverstrekker. Tot slot kennen we ook nog heel veel Nederlanders die te maken hebben met een studieschuld. In vergelijking tot de eerder genoemde leningen valt de rente over een studieschuld behoorlijk mee. Hier wordt gemiddeld namelijk ongeveer 1 procent rente over betaald, waardoor deze lening betrekkelijk eenvoudig af te lossen is. Al hangt het er natuurlijk wel vanaf hoeveel geld jij door de jaren heen geleend hebt.

Sluit nooit klakkeloos een lening af

Wil jij een aankoop doen waarvoor een lening noodzakelijk is? Dan wil je het geld natuurlijk zo snel mogelijk bij elkaar hebben. Is er niemand in jouw direct omgeving, zoals familie, die jou het geld kan verstrekken? Dan is de kans groot dat jij je tot een kredietverstrekker richt om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. De meeste mensen beginnen op het internet wat te zoeken. Zodra zij een kredietverstrekker gevonden hebben, kan er direct een lening afgesloten worden. Dit raden wij jou echter niet aan. Waarom niet? Omdat jij dan waarschijnlijk onnodig veel betaalt. Begin daarom ook altijd eerst met een lening vergelijken voor jij er eentje afsluit.

Waar moet je op letten bij het maken van een vergelijking?

Geld lenen kost geld. Dit hoeven wij jou ongetwijfeld niet meer te vertellen. Toch verschillen de prijzen bij de verschillende verstrekkers van persoonlijk krediet. Zoals je hierboven reeds kon lezen, betaal je bij de ene aanbieder 8 procent rente en bij de ander 14. Een verschil van 6 procent lijkt misschien niet heel erg groot, maar uitgedrukt in euro’s wordt dit natuurlijk een heel ander verhaal. Kijk daarom ook altijd naar de vaste maandlasten die jij hebt bij het afsluiten van een lening. Leg verschillende kredietverstrekkers naast elkaar en kijk bij welke partij jij het goedkoopste uit bent. De prijs vormt ongetwijfeld de doorslag, maar wij raden jou niet aan om je teveel te focussen op de prijs. Er zijn namelijk ook nog een aantal andere zaken waar jij bij een lening mee te maken krijgt. We doelen in dit geval natuurlijk op de rentetarieven, maar ook op de looptijd. Zo moet jij jouw lening bij de ene kredietverstrekker binnen een jaar aflossen, terwijl je er bij de andere aanbieder rustig een paar jaar over kunt doen. Hoe sneller jij een lening aflost, des te hoger zijn je maandelijkse kosten. Nadeel van een lening met een langere looptijd is natuurlijk wel weer dat je aanzienlijk meer kwijt bent aan rente. Neem dus de tijd om een vergelijking te maken. Alleen dan kies jij namelijk de beste lening uit en dat is uiteindelijk alleen maar in je eigen voordeel.

Geldlenen Geen reacties

Is een lening oversluiten voordelig of niet?

Je hebt misschien in het verleden een lening afgesloten. Destijds was dit misschien een goede keuze, maar tijden zijn veranderd. Wie in het verleden een lening heeft afgesloten, komt vaak tot de conclusie dat de voorwaarden naar de huidige maatstaven verre van ideaal zijn. Vaak komt dit tot uiting in een hoog rentepercentage, waardoor je met je lening uiteindelijk duurder uit bent dan dat je nu met eenzelfde lening zou zijn. Kun je jouw lening oversluiten en is dit een goed idee of juist niet?

Wanneer je wel en niet kunt oversluiten

In principe is het mogelijk om bijna elke lening over te sluiten. Dat betekent echter niet dat dit zomaar gedaan is. In de eerste plaats, moet je een nieuwe leningverstrekker vinden die bereid is om jouw huidige lening over te nemen. Verstrekkers zijn hiertoe niet verplicht.

In veel gevallen zul je merken dat het mogelijk is om je lening over te sluiten, maar dit houdt niet automatisch in dat dit ook de voordeligste keuze is. Wie een lening oversluit, wordt meestal geconfronteerd met een boete. Dit klinkt misschien oneerlijk, maar is vanuit het oogpunt van de verstrekker zeer normaal en gerechtvaardigd. Wanneer je een lening afsluit, wil de partij die jou een lening verstrekt hier natuurlijk aan verdienden. Dit gebeurt in de vorm van rente. Je betaalt rente over een lening als vergoeding voor de verstrekker. Wanneer je jouw lening oversluit, betekent dit dat de bank of verstrekker minder aan jou gaat verdienen: de lening wordt overgenomen en dus loopt de verstrekker rente mis. Daarom wordt er vaak een boete gehanteerd.

Ben je van plan om je lening over te sluiten, zorg dan eerst dat je op de hoogte bent van de voorwaarden. Zeker wanneer je lening nog lange tijd loopt, zal de verstrekker een hoog boetebedrag ter compensatie mogen hanteren bij oversluiten. Je nieuwe lening is dan wellicht goedkoper, maar uiteindelijk ben je dan door de boete misschien nog duurder uit dan wanneer je jouw huidige lening gewoon door laat lopen.

Kijk goed naar de voorwaarden bij een nieuwe lening

Heb je nog geen lening lopen, maar ben je van plan om een nieuwe lening af te sluiten? Kijk dan goed naar de voorwaarden. Een lening sluit je zelden af voor een klein bedrag. Hoe hoger het bedrag, des te hoger de consequenties en de maandlasten. Verzeker jezelf ervan dat je in staat bent om gedurende langere tijd de lasten te dragen, want je zult de lening volledig moeten aflossen.

Een lening vergelijken is een verstandig begin. Er zijn tal van verstrekkers en banken waarbij je terecht kunt voor ogenschijnlijk dezelfde lening. De voorwaarden kunnen echter zeer verschillend zijn, waardoor het mogelijk is dat je met hetzelfde bedrag aan het einde van de looptijd bij de ene bank/verstrekker honderden tot duizenden euro’s voordeliger uit bent dan bij de ander. Verdiep je dus goed in de materie, vergelijk de voorwaarden, clausules en kleine lettertjes en verzeker jezelf ervan dat je de juiste lening afsluit.

 

Geldlenen Geen reacties

Klein bedrag lenen zonder inkomen

Een klein bedrag lenen zonder inkomen, is dat wel mogelijk? Het kan voorkomen dat er zich een situatie aandient waarbij u even snel een klein wilt lenen. Dit komt heel vaak voor wanneer u een rekening moet betaling of betalingsherinnering heeft ontvangen voor uitstaande incasso’s. Maar het kan ook voorkomen dat er iets kapot gaat in huis zoals uw wasmachine of een kleine reparatie aan uw auto. Op zulke momenten is het heel handig als u ergens snel een klein bedrag kunt lenen.

Een klein bedrag lenen zonder inkomen

Een klein bedrag lenen zonder inkomen zou op dit moment goed uitkomen. Helaas heeft u voor het afsluiten van een lening altijd een vast inkomen nodig. Een bank of kredietverstrekker wilt er namelijk wel zeker van zijn dat u het geleende bedrag ook daadwerkelijk terug kunt betalen. Zonder een vast inkomen hebben zij deze garantie niet en zullen zij dan ook niet snel leningen verstrekken aan consumenten. Een klein bedrag lenen zonder inkomen is doorgaans alleen mogelijk bij familie of vrienden in uw omgeving.

Klein bedrag lenen zonder BKR toetsing

Een klein bedrag lenen zonder BKR toetsing is al evenmin eenvoudig te realiseren. Geld lenen zonder een BKR toetsing is vandaag de dag ook bijna onmogelijk geworden. Banken of kredietverstrekkers zijn verplicht een toetsing uit te voeren wanneer een consument een lening aanvraagt. De informatie die een bank of kredietverstrekker uit deze toetsing haalt verteld iets over het financiële verleden en betaalgedrag van een consument. Aan de hand daarvan wordt dan bepaald of een consument ‘kredietwaardig’ genoeg bevonden wordt om een lening aan te verstrekken. Het is namelijk niet zo dat u geen geld kunt lenen met een negatieve BKR registratie, dit is geheel afhankelijk van de codering die uw registratie heeft gekregen.

Een klein bedrag lenen zonder rente

Een klein bedrag lenen zonder rente brengt ons feitelijk weer terug naar het kopje een klein bedrag lenen zonder inkomen. Geld lenen kost namelijk geld, dus als u een lening afsluit zitten hier ook kosten aan verbonden. De kosten die doorgaans worden berekend over een lening kunt u terugvinden op de hoofdpagina. Over een lening wordt ook altijd rente berekend, ook wel rente, debetrente of jaarlijks kostenpercentage genoemd. De rente over een lening wordt maandelijks in rekening gebracht door een bank of kredietverstrekker. Een klein bedrag lenen zonder rente is net als een klein bedrag lenen zonder inkomen alleen mogelijk indien u geld kunt lenen bij familie of vrienden.

Geld lenen bij familie of vrienden

Geld lenen bij familie of vrienden kan doorgaans de enige mogelijkheid zijn om snel een klein bedrag te lenen. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat er conflicten ontstaan bij het lenen van geld bij familie of vrienden. Dit gebeurt namelijk meestal in ‘goed vertrouwen’ en er zitten verder weinig tot geen consequenties aan vast indien de lening niet of niet tijdig wordt terug betaald. Als u op deze manier geld wilt lenen is het voor zowel uzelf als de schuldeiser verstandig om dit op papier of officieel vast te leggen. Dit om blijvende conflicten tussen uzelf en uw familie of vrienden te voorkomen.

Geldlenen Geen reacties

Snel geld lenen zonder BKR toetsing

Snel geld lenen zonder BKR toetsing kan voor velen de de enige mogelijkheid zijn om binnen korte tijd aan extra geld te komen. In Nederland staat een groot percentage van de bevolking op een negatieve manier het Bureau Krediet Registratie geregistreerd. De voornaamste redenen hiervoor zijn doorgaans wanbetalingen in het verleden. Is een lening afsluiten eigenlijk mogelijk zonder dat daarvoor een BKR toetsing plaats vind? Die vraag zullen we in dit artikel verder gaan behandelen.

Snel geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk?

Snel geld lenen zonder BKR toetsing is over het algemeen niet mogelijk. Buiten het feit dat snel en overhaast geld lenen natuurlijk niet verstandig is, vind er bij het aanvragen van een lening van een gerenommeerde en erkende bank of kredietverstrekker ten aller tijden een officiële BKR toetsing plaats. In het verleden was de controle op het verstrekken van leningen aan consumenten die nog lopende leningen hadden, of die niet kredietwaardig waren bevonden een stuk minder streng. Tegenwoordig zijn er verschillende instanties die strenge controles uitvoeren bij kredietverstrekkers opdat zij consumenten geen leningen verstrekken die zij eigenlijk niet kunnen betalen. Zo is de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bijvoorbeeld zo een instantie. Dit bedrijf voert zeer strenge controles uit op financiële bedrijven welke diensten aan consumenten leveren.

Binnen 10 minuten geld lenen zonder BKR via SMS

Een aantal jaren geleden kon men eenvoudig binnen 10 minuten geld lenen zonder BKR toetsing via een SMS. Consumenten kon op deze wijze een lening aanvragen en vandaag nog geld lenen. Deze manier van geld lenen is overigens al een hele tijd niet meer mogelijk en stamt uit de periode dat er nog weinig tot geen controles waren op het verstrekken van leningen die consumenten eigenlijk niet konden terugbetalen. Hoewel het voor velen op het moment niet goed uitkomt dat er een vrij strenge BKR toetsing plaatsvind bij het aanvragen van een lening, is deze controle toch wel in het voordeel van de consumenten om hen te behoeden niet meer financiële lasten te laten dragen die zij feitelijk kunnen verantwoorden. Om die reden is het maar goed dat dergelijke partijen u behoeden.

Geld lenen met BKR met een Minilening

Geld lenen met BKR met een minilening is in sommige gevallen ook een mogelijkheid. Met een minilening, minikrediet of flitskrediet kunt u veelal dezelfde dag nog over een relatief klein bedrag beschikken. U leent bijvoorbeeld een bedrag vanaf €50,- tot doorgaans maximaal €1.000,- tegen maximaal 3 maanden. U dient de lening dus binnen 3 maanden terug te betalen. U dient zich er wel van bewust te zijn dat u een bedrag leent tegen maximaal 3 maanden. Als de 3 maanden zijn verstreken en u heeft het bedrag nog niet terugbetaald gaan zij ‘rente’ rekenen. Deze rente kunt u beter beschouwen als een boete en ligt gemiddeld op 15%, dus vele malen hoger dan een rente die u zou betalen over een normale lening bij uw bank.

Geldlenen Geen reacties

Vandaag nog geld lenen kan eenvoudig online

U wilt vandaag nog geld lenen, is dat mogelijk? En waar kunt u zoal terecht voor een dergelijke snelle lening? Vandaag de dag hoeft u geen afspraken met de bank meer te maken voor een gesprek om een lening af te sluiten. U hoeft ook geen lange afstanden meer te reizen om bij aankomst pas te horen dat u niet in aanmerking komt voor een lening. Tegenwoordig kunt u online een lening afsluiten. Wie geld nodig heeft kan eenvoudig online vandaag nog geld lenen.

Vandaag nog geld lenen kan eenvoudig online

We maken ze allemaal weleens mee, momenten waarop we vandaag nog geld nodig hebben. Dat kan zijn voor leuke zaken, zoals dat je eindelijk je droomauto hebt gevonden of spontaan mogelijkheden krijgt aangeboden waar je al zolang op zat te wachten maar momenteel financieel niet op gerekend hebt. Maar het kan ook zijn voor minder leuke zaken, zoals een financiële tegenvaller of een dure rekening die het budget of spaargeld overstijgt. Op zulke momenten kun je niet altijd bij vrienden of familie terecht om geld te lenen en is het fijn als vandaag nog geld lenen het probleem of de mogelijkheid kan oplossen.

Vandaag nog geld lenen zonder BKR toetsing?

Vandaag nog geld lenen zonder BKR toetsing is bijna onmogelijk. De reden hiervoor is dat er bij iedere lening aanvraag die bij een bank, intermediair of kredietverstrekker binnenkomt er een BKR toetsing plaatsvind. Als u negatief geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie is de kans dat uw lening aanvraag wordt goedgekeurd klein. De reden van uw negatieve registratie heeft dan ook waarschijnlijk te maken met een niet correct afgeloste lening in het verleden. Dat maakt de mogelijkheid voor een nieuwe lening nu of in de toekomst een stuk kleiner. Als u twijfelt kunt u altijd een lening aanvragen en wachten op de uitkomst, of uw BKR gegevens opvragen. Een negatieve registratie betekent namelijk niet altijd dat u geen geld kunt lenen. Dit is afhankelijk van het soort registratie dat u heeft.

Geld lenen vandaag nog op je rekening

Oke, je wilt geld lenen en vandaag nog op je rekening. Indien je niet negatief geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie of een andere instantie is het natuurlijk gewoon mogelijk om vandaag nog geld te lenen en een lening aan te vragen. Dit kan eenvoudig online bij verschillende aanbieders. Zo kun je bijvoorbeeld bij je eigen bank een lening aanvragen. Banken hanteren doorgaans wel een veel hogere rente dan een online lening aanbieder. Waar geld lenen bij een bank veelal begint met een rente vanaf 7% kunt u bij een online aanbieder al een lening afsluiten vanaf 4,5%. Dat is een groot verschil, zeker als u uitrekent wat u op jaarbasis meer betaald.