Geldlenen Geen reacties

Een carrière in Finance kan een zeer lucratieve en uitdagende optie zijn. Er zijn vele verschillende aspecten van Finance die interessant kunnen zijn voor mensen met verschillende achtergronden en interesses. Sommige mensen kiezen ervoor om in Finance te werken omdat ze geïnteresseerd zijn in het beheren van geld, terwijl anderen ermee te maken willen hebben omdat ze graag risico’s nemen of gewoon van uitdaging houden. Wat je reden ook is, een carrière in Finance kan erg voordelig zijn.

Als je net klaar bent met je studie of misschien al een paar jaar werkervaring hebt, maar je weet nog niet precies welke kant je op wilt binnen Finance, is een Finance traineeship misschien wel iets voor jou. Dit is een programma waarbij je in korte tijd, meestal 1 tot 2 jaar, veel kennis en ervaring opdoet. Je gaat hierbij meestal werken bij een bank, verzekeraar of andere financiële instelling. Dergelijke traineeships worden aangeboden door bijvoorbeeld AP Support, een organisatie gespecialiseerd in consultancy en detachering in de financiële wereld. Hieronder beschrijven we vijf redenen waarom een traineeship Finance interessant voor jou kan zijn:

1. Je leert veel over geld en financiën

Als je aan een traineeship Finance begint leer je veel over geld en financiën. Je gaat bijvoorbeeld leren hoe beurzen werken, hoe bedrijven hun geld beheren en welke risico’s er zijn als je met geld werkt. Dit zijn allemaal belangrijke dingen om te weten als je later in de Finance sector aan de slag wilt gaan.

2. Je kunt direct aan de slag na het afronden van het programma

Als je het Finance traineeship succesvol afrondt kun je direct aan de slag in de Finance sector. Het kan dan ook zeker handig zijn om contact te leggen met mensen die al in de sector werken voordat je aan het programma begint, zodat ze weten dat jij er bent en wat jouw plannen zijn na het afronden van het programma.

3. Je krijgt een goed salaris

Finance traineeships zijn meestal goed betaald. Dit is natuurlijk fijn als je net klaar bent met je studie of al een paar jaar werkervaring hebt, maar toch nog geen vast contract hebt. Zo kun je toch wat geld verdienen en ervaring opdoen in de Finance sector.

4. Je leert veel mensen kennen

Als je aan een Finance traineeship begint leer je veel mensen kennen die werken in de Finance sector. Dit kan handig zijn als je later in de sector aan de slag wilt gaan, dus kunnen dit soort contacten altijd van pas komen.

5. Je bent flexibel

Als je aan een Finance traineeship begint ben je vaak flexibel qua tijd en locatie. Zo kun je bijvoorbeeld thuiswerken of parttime werken als dat beter uitkomt voor jou. Ook qua tijd is er vaak wel wat flexibiliteit, zodat je bijvoorbeeld ‘s avonds of in het weekend kan werken als dat beter uitkomt voor jou. Dit is fijn als je bijvoorbeeld nog andere (studie-)verplichtingen hebt naast het Finance traineeship.

Als je dus op zoek bent naar een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid, is een Finance traineeship zeker iets voor jou. Je leert hier veel over geld en financiën en je kunt direct aan de slag na het afronden van het programma. Daarnaast krijg je ook nog eens een goed salaris en ben je flexibel qua tijd en locatie.