Wil je een lening aanvragen en ben je benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Op het moment dat je een krediet af wilt sluiten zal je duidelijk moeten maken wie je bent, wat je wilt lenen en hoe je financiële positie eruit ziet. Een geldverstrekker gaat een risico aan door jou geld uit te lenen, des te beter je dit risico weg kunt nemen, des te meer zekerheid de geldverstrekker heeft en des te meer kans je maakt op een lening.

Online lening aanvragen

Je kunt tegenwoordig gewoon online een lening aanvragen, wat betekent dat je er de deur niet meer voor uit hoeft. Je kunt vooraf je lening berekenen om een reële aanvraag te doen, vervolgens kun je online je persoonlijke gegevens en het gewenste leenbedrag doorgeven. De precieze gegevens waar de kredietverstrekker om vraagt verschillen per aanbieder. Sommigen willen zelfs weten of je met een vaste telefoonaansluiting belt, anderen hebben voldoende aan het feit of je in een koop- of huurwoning woont. Je dient een goede schets van je persoonlijke situatie te geven, op het moment dat je een lening wilt aanvragen.

Gegevens van het inkomen

Daarnaast kun je een lening aanvragen door een goed beeld te geven van je financiële situatie. Wat is het inkomen dat je op dit moment hebt en hoe ziet je arbeidsverband (of uitkering) eruit? Heb je een vaste baan met een goed inkomen, of werk je als zelfstandige en kan het inkomen behoorlijk fluctueren? Dit zijn belangrijke elementen voor de kredietverstrekker, net als mogelijke andere leningen of vaste verplichtingen. Des te meer vrij besteedbare financiële ruimte je maandelijks hebt, des te meer je kunt lenen. Je kunt voor dat bedrag een lening aanvragen, zodat je de rente en aflossingen netjes kunt voldoen.