lenen zonder bkr toetsing
Geldlenen Geen reacties


Heb je een negatieve BKR registratie en wil je toch geld lenen? Bij een bank of kredietverstrekker is het niet mogelijk een nieuwe lening aan te vragen. Maar er zijn wel degelijk opties. Zo kan je een minilening aanvragen of geld lenen bij particulieren. Wij leggen ze beide aan je uit. 

Online lening zonder BKR toetsing

Met een negatieve BKR registratie op je naam wordt jou bij elke bank of kredietverstrekker een nieuwe lening geweigerd. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer je echt geld nodig hebt. Ook met een negatieve BKR kan het gebeuren dat je aan het einde van de maand net niet rond komt. Of er komt een reparatie om de hoek kijken, waar je niet op had gerekend. Gelukkig is er een oplossing: lenen zonder BKR is mogelijk. Je kunt namelijk online een minilening afsluiten.

Wat is dat precies een minilening? Het is een ander soort lening dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De verstrekkers hiervan zijn niet aangesloten bij het BKR. Daarom zijn zij niet verplicht een BKR toetsing te doen. Ook jouw negatieve BKR registratie komt zo niet aan het licht.

In plaats van een BKR toetsing te doen, doen de verstrekkers van minileningen een eigen toetsing. Deze is veel minder streng. Ook zijn er veel minder papieren en documenten nodig bij de leningaanvraag. Wist je dat je de minilening ook zonder baan of zonder loonstrook kunt aanvragen? Er zijn maar een drietal voorwaarden waar je aan moet voldoen, voordat je een minilening mag aanvragen:

 • Je bent woonachtig in Nederland
 • Je bent minimaal 21 jaar oud
 • Je hebt geen uitkering

Het is een lening vanaf 100 tot 1500 euro. Gemakkelijk online aan te vragen, gemiddeld met 5 minuten geregeld. Het bedrag dat jij besluit te lenen, wordt na goedkeuring van je aanvraag, binnen 24 uur op je rekening gestort. Je dient de lening binnen 62 dagen weer terug te betalen.

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing

De tweede optie om te lenen zonder BKR toetsing is particulier lenen. Dit kan betekenen dat je geld leent van vrienden of familie. Ook op internet vind je steeds meer advertenties waar men particulier geld lenen aanbiedt. Niet alle advertenties zijn 100% betrouwbaar en veilig. Het is erg lastig om uit te zoeken of de advertentie die jij gevonden hebt wel of niet betrouwbaar is. Zo niet, dan kan de lening je nog wel eens duur komen te staan.

Slim particulier geld lenen zonder bkr toetsing doe je als volgt. Omdat je te maken hebt met vrienden of familie voelt het wellicht wat overbodig om een contract op te stellen. Je kent elkaar immers goed en vertrouwt elkaar. Toch is het een van de meest voorkomende oorzaken voor een ruzie: onenigheid over geld. Zet daarom alle afspraken duidelijk op een rij in een leenovereenkomst.

Wat neem je op in een leenovereenkomst:

 • De datum
 • Naam en adres van de persoon die uitleent
 • Naam en adres van de persoon die leent
 • Bedrag in cijfers en letters
 • Termijnen van terugbetalen
 • Hoogte van de rente
 • Voorwaarden omtrent vervroegd aflossen
 • Consequenties omtrent niet aflossen
 • Handtekening beide partijen

Snel en veilig geld lenen

Wil je snel en veilig geld lenen, dan gaat de voorkeur uit naar het online afsluiten van een minilening. Deze lening is namelijk binnen 5 minuten aan te vragen. Vervolgens wordt jouw aanvraag dezelfde werkdag al in behandeling genomen. Bij goedkeuring van jouw aanvraag, wordt het geldbedrag dezelfde dag op je rekening gestort. Dit is de enige lening waarbij je echt binnen 24 uur geld kunt lenen.

Je zal je misschien afvragen, is dat allemaal wel veilig? Een goede vraag om jezelf te stellen voordat je een lening afsluit, of überhaupt ergens een offerte opvraagt. In Nederland zijn er twee kredietverstrekkers die veilig en eerlijk minileningen verstrekken. Dit zijn Ferratum en Saldodipje. Beide partijen zijn 100% transparant in de voorwaarden en communicatie. Je weet precies waar je aan toe bent. Heb je vragen dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice.