Je kunt online een lening berekenen, bijvoorbeeld op het moment dat je wilt nagaan wat een lening kost, of welke mogelijkheden je hebt om een krediet af te sluiten. Wil je een beeld krijgen van de kosten, of ervoor zorgen dat je precies weet wat je maximaal kunt lenen? Je kunt online je lening berekenen door uit te gaan van bijvoorbeeld je (bruto) inkomen, in combinatie met enkele andere factoren. Wat dat betreft kun je online een goed idee krijgen van je mogelijkheden en leningen, zodat je de bank een reële aanvraag kunt doen en de kans op een krediet zo groot mogelijk is.

Zelf een lening berekenen

Je kunt online zelf een lening berekenen, zelfs op het moment dat je niet goed bent met getallen. Het is voldoende om aan te geven welk inkomen je per jaar verdient en welk bedrag je aan de andere kant graag wilt lenen. Je dient in ieder geval de (geschatte) rente per jaar aan te geven, net als de looptijd waar je gebruik van wilt maken. Op die manier zorg je ervoor dat je een berekening van de lening kunt maken. Wil je een antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’? Dankzij de online berekening kost dit je slechts een paar minuten van je tijd.

Rente en looptijd

Ga je een lening berekenen? Dan is het van belang om rekening te houden met zowel de rente als de looptijd. De rente is voor de meeste mensen goed duidelijk; des te lager de rente per jaar, des te lager ook de kosten die je betaalt. Houd er echter rekening mee dat ook de looptijd van invloed is, een langere looptijd zorgt voor hogere totale kosten van het krediet. Een te korte looptijd brengt aan de andere kant (te) hoge kosten met zich mee, dus probeer een middenweg te vinden. Je kunt een lening berekenen om zelf na te gaan hoe de looptijd van invloed is op de kosten per maand of in totaal.

Berekenen en vergelijken

Je kunt online een lening berekenen op basis van de gegevens van meerdere aanbieders. Wat scheelt bijvoorbeeld 0,5% rente je aan kosten per jaar en is het de moeite waard om een lening over te sluiten, of gebruik te maken van een andere kredietverstrekker? Je kunt online de lening berekenen en de verschillende kredietverstrekkers of aanbiedingen met elkaar vergelijken. Op die manier krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is en wat dit je zal kosten.

Online lening afsluiten

Heb je de berekening van de lening online gemaakt en weet je goed wat je waar af wilt sluiten? Je kunt vervolgens online een lening afsluiten, door een aanvraag te doen bij een van de kredietverstrekkers. Uiteraard kun je tevens je lening berekenen om er vervolgens nog even over na te denken, al is een offerte over het algemeen vrijblijvend. Vraag deze meteen aan, zodat je de lening niet alleen zelf kunt berekenen, maar dat je ook vanuit de bank een aanbieding hebt liggen om het krediet af te sluiten.