Ben je op zoek naar een creditcard, of zoek je naar een methode om eenvoudig geld te kunnen lenen? Een creditcard kun je vergelijken met een doorlopend krediet, het kent dezelfde eigenschappen. Dat betekent onder andere dat de rente variabel is, in tegenstelling tot bij een persoonlijke lening. Daarnaast is er sprake van een kredietlimiet, dit is het bedrag dat je maximaal kunt opnemen. Op het moment dat je een creditcard aanvraagt spreek je met de verstrekker een maximaal bedrag per maand af, op basis van je inkomen en persoonlijke wensen.

Kosten van het krediet

Maak je gebruik van de creditcard om aankopen te doen die je aan het eind van de maand niet direct kunt betalen? Dat is geen probleem, in dat geval maak je gebruik van het doorlopend krediet gekoppeld aan de kaart. Houd er rekening mee dat de kosten voor een krediet via een creditcard relatief hoog op kunnen lopen.

Wil je gebruik maken van een voordelig alternatief voor de creditcard? Sluit dan een doorlopend krediet bij een bank af. Je betaalt over het algemeen een scherpere rente per maand, terwijl je ook de mogelijkheid hebt om geld op te nemen wanneer je dat nodig hebt.

Gebruik van een creditcard

Het gebruik van een creditcard is aan de andere kant natuurlijk eenvoudiger, het is voldoende om af te rekenen met deze kaart, bijvoorbeeld op het moment dat je in een winkel staat of je online shopt. Je hoeft geen contact op te nemen met de bank om een bedrag op te nemen, het doen van een betaling is voldoende. Weeg het gebruik van een creditcard wat dat betreft af tegen een doorlopend krediet, om in jouw geval na te gaan wat je het best aan kunt vragen.

Online creditcard aanvragen

Wil je graag gebruik maken van een creditcard? Je kunt deze gewoon online aanvragen, je hoeft daar de deur uiteraard niet voor uit. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven welke kredietlimiet je per maand wenst, om vervolgens een aanvraag te doen. Houd er rekening mee dat een bank of andere verstrekker een BKR check uit zal voeren, om na te gaan of je het krediet kunt dragen. Is dat het geval? Dan zal je de creditcard over het algemeen binnen een week ontvangen, zodat je daar voortaan betalingen mee kunt doen.