Wil je een doorlopend krediet aanvragen, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat je de komende tijd wat extra geld achter de hand hebt? Het doorlopend krediet is een vorm van een consumptief krediet, het is het tegenovergestelde van een persoonlijke lening. Wat is een doorlopend krediet en wat kun je maximaal lenen bij de banken? Dit zijn vragen waar we je graag antwoord op geven, zodat je online een doorlopend krediet kunt aanvragen en je het geld kunt lenen dat je de komende tijd nodig hebt.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is eigenlijk niets anders dan een financiële buffer, gedurende de looptijd die je afspreekt. Je kunt het vergelijken met rood staan op je betaalrekening. Spreek je bijvoorbeeld een kredietlimiet van €5.000 af met de bank? Dan kun je tot dat bedrag geld opnemen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen, de rest van de limiet geldt slechts als een extra mogelijke buffer. Je kunt tussentijds bedragen aflossen en de afgeloste bedragen later weer opnemen. Wil je een doorlopend krediet aanvragen? Dan kies je wat dat betreft voor een zeer flexibel krediet.

Wat kan ik maximaal lenen

Wil je een doorlopend krediet aanvragen? Dan is het verstandig om eerst zelf na te gaan wat je maximaal kunt lenen. Je zorgt er op die manier voor dat je niet voor verrassingen komt te staan en je de bank een realistische aanvraag kunt doen. Je kunt online berekenen wat je maximaal kunt lenen, op basis van het bruto inkomen dat je tot je beschikking hebt, min eventuele andere kredieten. Vervolgens kun je binnen die limiet een doorlopend krediet aanvragen bij de bank. Je kunt dit gewoon online doen, de bank zal vervolgens een BKR check uitvoeren en je vragen om verschillende (financiële) documenten.

Online krediet aanvragen

Je kunt op die manier online een doorlopend krediet aanvragen, het duurt gemiddeld een paar dagen totdat je daar de beschikking over zal hebben. Vervolgens kun je tot aan de kredietlimiet geld opnemen. Je kunt na het aanvragen van je doorlopend krediet besluiten het volledige bedrag op te nemen, of een eerste transactie te doen en de rest als buffer achter de hand te houden. Wil je een doorlopend krediet aanvragen bij een van de kredietmaatschappijen? Je kunt meerdere offertes en rentes vergelijken, om tot een zo scherp mogelijke ‘prijs’ voor het geld te komen.