Wil je een doorlopend krediet vergelijken en ben je benieuwd waar je op dient te letten? Het is in ieder geval van belang om goed op de rente te letten, net als de looptijd en de voorwaarden die er gelden aan het eind, met betrekking tot de aflossingen. Verder kun je het doorlopend krediet vergelijken met de persoonlijke lening, om een beeld te krijgen van de ideale lening op basis van je specifieke situatie.

Rente van het doorlopend krediet

Je kunt allereerst een doorlopend krediet vergelijken door goed te kijken naar de rente die je betaalt. De rente is flexibel en kan dus variëren, maar dat geldt bij alle geldverstrekkers. Een lage rente op dit moment, betekent waarschijnlijk dat de rente minder hard op zal lopen dan bij de andere geldverstrekkers. Bovendien kun je het doorlopend krediet vergelijken met een persoonlijke lening, aangezien de rente dan vast komt te staan en je vooraf goed weet waar je aan toe bent. Een voordeel van het doorlopend krediet is dat je boetevrij extra aflossingen kunt doen, bijvoorbeeld wanneer de rente oploopt en je er op korte termijn graag vanaf wilt komen.

Looptijd van het doorlopend krediet en aflossen

Wil je het doorlopend krediet vergelijken? Dan is het daarnaast verstandig om goed te kijken naar de looptijd, in relatie tot het aflossen aan het eind hiervan. Heb je aan het eind van de looptijd nog de mogelijkheid om bedragen op te nemen, of dien je deze al vroeg gedurende de looptijd af te gaan lossen? Een doorlopend krediet hoort te zorgen voor een grote mate van flexibiliteit, zodat je als het ware altijd wat geld achter de hand hebt. Wat dat betreft kun je het doorlopend krediet vergelijken door goed naar de looptijd en de voorwaarden te kijken, of kun je deze naast de persoonlijke lening leggen.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening

Wil je een doorlopend krediet vergelijken, om na te gaan of dit een betere keuze vormt dan bijvoorbeeld de persoonlijke lening? Bij een doorlopend krediet kun je bedragen die je hebt afgelost gewoon weer opnieuw opnemen, bij een persoonlijke lening is dat niet het geval. Aan de andere kant kan de rente schommelen en kun je minder duidelijk een plan maken voor je aflossingen. Je kunt een doorlopend krediet vergelijken met een zeer flexibele lening, de persoonlijke lening heeft je aan de andere kant meer transparantie en duidelijkheid te bieden.