Wil je geld lenen in Duitsland, bijvoorbeeld omdat je daar een scherpere rente betaalt, of je die mogelijkheid hier helaas niet meer hebt? Het is mogelijk om over de grens geld te lenen, dankzij het internet en het vrije verkeer van goederen en diensten in Europa. Dat betekent aan de andere kant wel dat je zelf goed na dient te denken over het krediet en de mogelijkheden die je hebt om dit weer af te betalen. Wil je geld lenen in Duitsland? Zorg er dan voor dat je zelf een goed beeld hebt van je inkomsten en uitgaven, en de ruimte voor een (nieuw) krediet.

Krediet over de grens afsluiten

Je kunt geld lenen in Duitsland wanneer je daar een scherpere rente betaalt, of wanneer je een BKR check in Nederland wilt voorkomen. Duitse banken hebben (nog) geen toegang tot de gegevens van het BKR hier in Nederland. Dat betekent dat je bij een eventuele achterstand of andere kredieten in Duitsland geld kunt lenen. Je bent dan echter zelf verantwoordelijk voor het krediet. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de kosten van de lening in Duitsland, houd rekening met zowel de rente als de aflossingen.

Contact met de bank in Duitsland

Je kunt geld lenen in Duitsland door online contact op te nemen met de bank, in de meeste gevallen kun je per e-mail uitstekend corresponderen. Daarnaast kun je telefonisch contact opnemen met een Duitse bank, eventueel via Skype om internationale belkosten te voorkomen. Heb je de mogelijkheid om ondertekende documenten in te scannen? Dan hoef je voor het krediet niet naar Duitsland. Je kunt wat dat betreft lenen zonder dat je daar zelf naartoe hoeft, dankzij het internet heb je ook de mogelijkheid om internationaal een krediet af te sluiten. Start hier direct met vergelijken!