Wil je geld lenen met BKR, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een minilening? Houd er rekening mee dat je maximaal een bedrag minder dan €1.000 kunt lenen en dat je het geld na een paar weken terug dient te betalen.

Desalniettemin kan de minilening je helpen om een relatief klein bedrag te lenen op het moment dat je een negatieve BKR-codering hebt, of op het moment dat je de lening liever niet bij het BKR wilt laten registreren. Geld lenen met BKR heeft namelijk betrekking op het ‘geld lenen met negatieve BKR-codering’, een mogelijkheid die je alleen via een minilening hebt.

BKR-coderingen

Iedereen in Nederland met een krediet (of een creditcard of mogelijkheid tot rood staan op de betaalrekening) staat geregistreerd bij het BKR. Het gaat standaard echter om een neutrale notering, waardoor geldlenen met BKR-check geen probleem hoeft te zijn. Is er echter sprake van een negatieve BKR codering, vanwege een achterstand of andere financiële problemen? Geld lenen met een BKR controle is dan een stuk lastiger, zo niet onmogelijk. Geld lenen met een negatieve BKR codering vraagt daarom om een krediet waarbij de verstrekker geen check uit zal voeren.

Snel geld lenen zonder BKR check

Je kunt snel geld lenen met BKR codering door gebruik te maken van een minilening. Er vindt geen controle bij het BKR plaats, waardoor je zelfs bij een negatieve codering de mogelijkheid hebt om er een bedrag aan te vragen. Je dient alleen inzage te geven in je bron van inkomsten, indien deze voldoende hoog is kun je het geld op je rekening verwachten. Wat dat betreft kun je zelfs met een negatieve BKR-codering geld lenen, al is het natuurlijk verstandig om goed na te denken over hoe je dat bedrag zal terugbetalen.