Wil je geld lenen met een uitkering en ben je benieuwd naar de mogelijkheden op dat gebied? Kort gezegd is het antwoord ‘ja’, je kunt geld lenen met een uitkering. Een uitkering vormt een bron van vast inkomen, je krijgt het bedrag iedere maand op je rekening gestort. Houd je aan het eind van de maand voldoende over om de rente en aflossing te betalen? Dan kun je geld lenen met een uitkering, zowel op basis van een minilening als een regulier krediet.

Minilening met een uitkering

Wil je geld lenen met een uitkering en heb je het geld zo snel mogelijk nodig? Dan kun je nadenken over een minilening. Je kunt binnen een paar uur bijvoorbeeld €100 – €500 lenen, waarmee je de boodschappen kunt afrekenen of waarmee je ervoor zorgt dat je een nieuwe TV kunt kopen. Wat dat betreft kun je geld lenen met een uitkering, al zijn je mogelijkheden waarschijnlijk wat beperkt. Het voordeel van een minilening is dat er geen BKR toetsing plaats zal vinden, mocht je eventueel andere schulden of achterstanden hebben (gehad). Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor de aflossing, binnen 2 – 3 weken.

Geld lenen na BKR toetsing

Wil je geld lenen met een uitkering en daarvoor gebruik maken van een regulier krediet? Ook in dat geval zijn er mogelijkheden, mits je inkomsten hoger zijn dan de kosten die je maandelijks maakt. Je kunt online een krediet aanvragen, de bank zal een BKR check doen om na te gaan of je al andere kredieten hebt lopen. Is dat niet het geval en is je uitkering voldoende hoog? Dan kun je met een uitkering geld lenen, zodat je bijvoorbeeld een nieuwe auto kunt financieren of je de keuken eindelijk kunt vervangen.