Wil je geld lenen zonder inkomen, bijvoorbeeld op het moment dat je de rekeningen (tijdelijk) niet meer kunt betalen? Zit je de laatste tijd zonder werk en stapelen de rekeningen zich op, waardoor je die niet meer kunt betalen? Geld lenen zonder inkomen is beduidend lastiger dan met voldoende inkomen, al bestaan er enkele mogelijkheden.

Houd er rekening mee dat het geld lenen zonder inkomen over het algemeen duurder is dan wanneer je voldoende inkomen hebt. Dit heeft te maken met het feit dat de geldverstrekker een aanvullend risico loopt. Normaal gesproken zou je het inkomen kunnen gebruiken om de rentebetalingen te voldoen en het geleende bedrag af te lossen. Met name wanneer je geld wilt lenen zonder inkomen om een consumptief krediet af te sluiten is dit veelal lastig.

We zetten hieronder enkele mogelijkheden op een rij voor het geld lenen zonder inkomen. Het is daarnaast in ieder geval verstandig om contact op te nemen met schuldhulpverlening in je gemeente. Op die manier voorkom je eventuele problemen op termijn, zodat je financieel zo stabiel mogelijk kunt blijven.

Geld lenen met een WOZ-krediet

Je kunt geld lenen zonder inkomen op het moment dat je een eigen woning met overwaarde hebt. Is de hypotheek (flink) lager dan de waarde van de woning, zoals die blijkt uit de meest recente WOZ-beschikking? Dan bestaat de kans dat je een WOZ krediet af kunt sluiten. Dit betekent dat je de overwaarde in de woning kunt gebruiken om een krediet af te sluiten. Je zorgt er met die waarde voor dat je voorlopig de rekeningen kunt betalen. Houd er echter rekening mee dat het WOZ-krediet tijdelijk voor een periodieke uitkering kan zorgen, de overwaarde is natuurlijk niet eindeloos.

Geld lenen bij vrienden of familie

Wil je geld lenen zonder inkomen en heb je eerder nog nooit gebruik gemaakt van een krediet? Dan bestaat de kans dat vrienden of familie je geld kunnen en willen lenen. Hebben zij voldoende geld achter de hand en zoek je op dat gebied naar hulp? Het is van belang om hen de situatie uit te leggen, alles duidelijk op papier te zetten en duidelijk te maken hoe je het bedrag weer af zal gaan lossen. Op die manier kun je geld lenen zonder inkomen, mits je natuurlijk zicht hebt op inkomen om het geheel weer terug te betalen.

Spullen verpanden en geld lenen

Merk je dat het geld lenen zonder inkomen lastiger is dan je zou denken, geven de banken je aan dat ze je helaas geen bedragen uit kunnen lenen? In dat geval kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een gemeentebank of stadsbank, waar je spullen kunt verpanden om in ruil daarvoor geld tot je beschikking te krijgen. Je kunt je waardevolle spullen verpanden, in plaats van verkopen. Je doet er dan nog niet

definitief afstand van, je krijgt wel al geld tot je beschikking. Je kunt je spullen later weer ‘terugkopen’, op het moment dat je het financieel zelf weer op de rit hebt.