Wil je goedkoop geld lenen en ben je op zoek naar de beschikbare mogelijkheden? Houd er rekening mee dat geld lenen altijd geld kost, ook op het moment dat je gebruik maakt van de meest voordelige methode. Kies je voor een regulier krediet? Dan vindt er doorgaans een BKR check plaats, waarmee de bank beoordeelt of het verantwoord is om je een krediet aan te bieden. Kies je voor een minilening? Dan zal je die beoordeling zelf moeten maken, om vervolgens goedkoop geld te lenen.

Online geld lenen

Wil je goedkoop geld lenen, zodat je een scherpe prijs betaalt voor het krediet dat je afneemt? Dan is het in ieder geval verstandig om online geld te lenen. Je kunt hiervoor gebruik maken van kredietverstrekkers als KredietConcurrent, LeningVisie en KredietSpotter.nl, net als LenenmetAdvies.nl en De Nederlandse Kredietmaatschappij. Zij zorgen ervoor dat je een krediet af kunt sluiten bij een van de banken voor een consumptief krediet. Als alternatief kun je gebruik maken van een minilening, bijvoorbeeld op het moment dat je maar een paar honderd euro nodig hebt. Je kunt dan goedkoop geld lenen, op basis van je specifieke situatie en benodigdheden.

Minilening of volledig krediet

Wil je goedkoop geld lenen en gaat het je om maximaal een paar honderd euro? Je kunt online dan een minilening afsluiten, mits je voldoende inkomen (uit een vaste baan of een uitkering) tot je beschikking hebt. Wil je aan de andere kant een meer uitgebreid krediet afsluiten en ervoor zorgen dat je daarvoor niet teveel betaalt? Je kunt goedkoop geld lenen door de online kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, of bij de verschillende aanbieders een offerte aan te vragen. Vervolgens kun je zelf een afweging maken en de kosten op een rij zetten.

Lening berekenen en vergelijken

Je kunt zelf een lening berekenen of vergelijken. Dit betekent dat je goedkoop geld kunt lenen, mits je goed kijkt naar de totale kosten per jaar of over de gehele looptijd. Een lage rente lijkt natuurlijk aantrekkelijk, maar bij een veel langere looptijd kan dit de kosten uiteindelijk toch nog flink op laten lopen. Wat dat betreft kun je goedkoop geld lenen door de totale kosten van een krediet te vergelijken, op basis van een looptijd die voor jou haalbaar is. Je kunt online leningen vergelijken en die direct afsluiten, zodat je gebruik kunt maken van een voordelig krediet.