Wil je de goedkoopste lening afsluiten? Het is allereerst van belang om na te denken over de kosten van een krediet, waaruit bestaan deze en hoe heb je daar invloed op? Een lage rente lijkt bijvoorbeeld interessant, maar bij een lange looptijd kunnen de kosten uiteindelijk toch flink oplopen. Het is wat dat betreft de moeite waard om altijd de totale kosten van het krediet te bepalen, of na te gaan welke looptijd voor jou acceptabel is.

Maximale lening berekenen

Je kunt bovendien online de maximale lening berekenen, of nagaan welk bedrag je nodig hebt om de aankoop van je dromen te doen. Een lening van €5.000 is bij dezelfde rente en looptijd immers goedkoper dan een lening van €7.000, de extra €2.000 vraagt om extra aflossingen en zorgt voor een hogere absolute rente. Wanneer je de goedkoopste lening wilt vinden is het daarom allereerst van belang om vast te stellen wat je wilt lenen en hoe lang je erover wilt doen om het bedrag weer af te lossen.

Leningen vergelijken

Vervolgens kun je leningen vergelijken, op basis van de laatste variabele die over is. Je kunt de goedkoopste lening vinden door een scherpe rente te betalen, voor een lening die qua hoogte van het geldbedrag en qua looptijd aansluit bij je wensen. Zodra je de laatste twee elementen vast hebt staan kun je de rente vergelijken die de verschillende kredietverstrekkers je in rekening zullen brengen. Let daarbij op het JKP, het Jaarlijks Kosten Percentage. Dit staat voor de daadwerkelijke kosten per jaar, op basis van de betalingen die je bijvoorbeeld per maand zal doen.

Online goedkoopste lening afsluiten

Heb je een beeld van de goedkoopste lening, weet je waar je deze af kunt sluiten? Dan kun je online aangeven dat je interesse hebt, om het krediet af te kunnen sluiten. De bank zal vervolgens een BKR toetsing uitvoeren en nagaan of je in aanmerking kunt komen voor het krediet. Blijkt dat het geval? Dan ontvang je de vraag om de belangrijke documenten toe te sturen, om alles in orde te kunnen maken. Op die manier kun je de goedkoopste lening online afsluiten en zorg je ervoor dat je een scherpe prijs betaalt, voor het geld dat je tijdelijk extra achter de hand wenst te hebben (doorlopend krediet) of waarmee je de aankoop kunt doen (persoonlijke lening).