‘Hoeveel kan ik lenen?’ Het is een vraag die geldverstrekkers vaak horen en waar ze uitstekend antwoord op kunnen geven. Je hebt echter ook zelf de mogelijkheid om je lening te berekenen. Op die manier heb je binnen een paar minuten antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft of je contact hoeft te zoeken met een kredietverstrekker. Houd er rekening mee dat het gaat om een indicatie, hier en daar kan er wel eens meer (of juist minder) mogelijk zijn.

Inkomen en vaste financiële lasten

Hoeveel je kan lenen hangt in sterke mate af van het bruto inkomen dat je vergaart, in relatie tot de vaste financiële verplichtingen die je maandelijks hebt. Inkomen kan afkomstig zijn uit een vaste baan of een uitkering, een flexibele arbeidsovereenkomst of een bestaan als zelfstandige. Houd er echter rekening mee dat geldverstrekkers zoeken naar zekerheid, bij een flexibel inkomen is het dus minder gemakkelijk om een lening af te sluiten, of kun je minder lenen. Zijn je huidige vaste financiële lasten hoog? Ook dat maakt het lastig om een groot bedrag te lenen. Het deel tussen je inkomen en je vaste financiële lasten is immers beschikbaar voor extraatjes en het aflossen of de betaling van de rente. Des te groter dit verschil, des te meer je ook kunt lenen op het moment dat je een aanvraag doet.

Online snel geld lenen

Weet je inmiddels hoeveel je kunt lenen en wil je graag zo snel mogelijk een aanvraag doen? Na het maken van de berekening voor je krediet is het een kleine stap om online een aanvraag te doen bij een van de kredietverstrekkers. Je kunt online snel geld lenen, omdat het voldoende is om aan te geven welk bedrag je wilt lenen en wie je bent. Ziet de geldverstrekker mogelijkheden? Dan kun je vervolgens meer gegevens doorgeven, net als documenten waar bijvoorbeeld je inkomen uit blijkt. Op die manier krijg je zelf antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ en kun je vervolgens online direct een krediet aanvragen.