Wil je een klein bedrag lenen, gaat het je bijvoorbeeld om een paar honderd euro? Het is het dan in de meeste gevallen niet waard om je tot de verschillende kredietverstrekkers te richten. Het duurt relatief lang totdat je de lening kunt ontvangen, onder andere vanwege de BKR toetsing die zij uitvoeren. In plaats daarvan kun je een klein bedrag lenen door online gebruik te maken van een minilening, of door je te richten tot vrienden of familie die je een onderhandse lening kunnen aanbieden.

Gebruik van een minilening

Wil je een klein bedrag lenen en daarvoor gebruik maken van een minilening? Zoals de naam al aangeeft kun je hiervan gebruik maken om relatief kleine bedragen te lenen, tot minder dan €1.000. Wil je bijvoorbeeld €200 lenen? Dan kun je hier gebruik van maken, door je online aan te melden. Je dient in ieder geval te beschikken over voldoende (vast) inkomen. De geldverstrekkers zullen geen BKR check uitvoeren. Wat dat betreft kun je relatief gemakkelijk een klein bedrag lenen, onafhankelijk van eventuele andere leningen die je al hebt lopen. Houd er rekening mee dat de looptijd slechts 2 – 3 weken bedraagt.

Onderhandse lening afsluiten

Wil je een onderhandse lening afsluiten? Ook dat is een goede optie om een klein bedrag te lenen, je kunt daarvoor gebruik maken van vrienden of familie die net wat meer geld tot hun beschikking hebben. Zelfs wanneer je een klein bedrag wilt lenen is het echter verstandig om hier een schriftelijke notitie van te maken. Zorg ervoor dat duidelijk is welk bedrag je leent, wanneer je dat terug zal betalen en of er een vergoeding plaatsvindt. Je kunt op die manier een klein bedrag lenen, zodat je daar geen reguliere lening voor af hoeft te sluiten bij een van de kredietverstrekkers.