Denk je na over kopen op afbetaling en wil je dat graag vergelijken met de mogelijkheid om geld te lenen? Houd er rekening mee dat het over het algemeen duurder is om iets te kopen op afbetaling. Je betaalt dan een hoge rente aan de winkel die je de regeling aanbiedt, het is vaak verstandiger om gebruik te maken van een afzonderlijk krediet. Bovendien leidt het niet tot extra administratie, aangezien je het krediet kunt betalen om de aankoop direct af te ronden, waardoor je de administratie van kopen op afbetaling kunt voorkomen.

Kopen op afbetaling is duur

Kopen op afbetaling is over het algemeen duur, rentes van 10% of meer per jaar zijn geen uitzondering. Dat betekent dat je uiteindelijk een veel hogere prijs betaalt dan wanneer je meteen af zou rekenen. Kopen op afbetaling vormt een vorm van service vanuit de winkel, die je over het algemeen gemakkelijk duur komt te staan. Het is verstandig om zowel koelkasten en televisies als auto’s gewoon in één keer af te rekenen. Indien je het geld daar zelf niet voor hebt staan kun je gebruik maken van een afzonderlijk online krediet, dat over het algemeen voordeliger beschikbaar is.

Online krediet afsluiten

In plaats van kopen op afbetaling kun je online een krediet afsluiten, voor het bedrag dat je nodig hebt om de afbetaling te doen. De kans is groot dat je op die manier een lagere rente betaalt. Wil je daarnaast ook nog een paar andere aankopen doen? Je kunt het krediet dan gemakkelijk combineren, waardoor je het overzicht beter kunt behouden. Ook op het moment dat je zou kopen op afbetaling vindt er een BKR check plaats, waardoor het krediet hier wat dat betreft gelijk aan is, al betaal je doorgaans een scherpere rente dan bij de winkeliers zelf.