Wil je een krediet aanvragen en ben je benieuwd wat daarbij komt kijken? Houd er rekening mee dat dit onder andere afhangt van het type krediet dat je aanvraag. Een doorlopend krediet zit anders in elkaar dan een persoonlijke lening. Je kunt online een krediet aanvragen, wanneer je op de hoogte bent van wat je maximaal kunt lenen en je een goede vergelijking tussen de diverse leningen hebt gemaakt.

Doorlopend krediet aanvragen

Wil je bijvoorbeeld een doorlopend krediet aanvragen, dan werkt dit anders dan wanneer je een persoonlijke lening nodig hebt. Een doorlopend krediet kun je aanvragen op basis van de kredietlimiet die je wenst, het bedrag tot aan waar je maximaal geld op kunt nemen. Heb je de komende maanden bijvoorbeeld zo’n €2.000 – €3.000 nodig, maar weet je nog niet precies hoeveel dit zal zijn en hoe lang je het nodig hebt? Je kunt een lening aanvragen door een kredietlimiet aan de bank voor te stellen. Indien de bank akkoord gaat heb je op basis van het doorlopend krediet de mogelijkheid om tot aan dat bedrag geld op te nemen.

Persoonlijke lening aanvragen

Wil je aan de andere kant een krediet aanvragen op basis van een persoonlijke lening? Je vraagt dan een lening aan waarvoor je het geld in één keer zal ontvangen, om een bepaalde aankoop te doen. Weet je al precies dat je nu €2.400 nodig hebt, om morgen een nieuwe keuken of een auto te kunnen kopen? Dan kun je een krediet aanvragen in de vorm van een persoonlijke lening. Vervolgens gebruik je de looptijd om het bedrag weer af te lossen, naast de rente-betalingen die je aan de geldverstrekker doet.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt het best een krediet aanvragen wanneer je goed op de hoogte bent van wat je kunt lenen. Wil je een antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen’? Daar kun je online voor zorgen, door een online berekening van te maken. Op die manier krijg je een beeld van een reële aanvraag, om er bij de geldverstrekker voor te zorgen dat je een grotere kans op succes hebt. Je kunt een krediet aanvragen voor een realistisch bedrag, omdat de bank een BKR check uit zal voeren en er anders achter zal komen dat je al andere schulden hebt lopen, of je onvoldoende kredietwaardig bent.

Lening vergelijken en krediet aanvragen

Tenslotte kun je zelf leningen vergelijken, om alleen het beste krediet aan te vragen. Kun je vooraf bijvoorbeeld al zien dat bepaalde geldverstrekkers een hoge rente in rekening brengen, waardoor je elders op de kosten kunt besparen? Dan kun je een krediet aanvragen bij de meest voordelige verstrekker, zodat je daar op een voordelige manier geld kunt lenen. Uiteraard kun je online een krediet aanvragen en hoef je daar de deur niet voor uit, zodat je ook vlot een antwoord hebt en je ontdekt of je gebruik kunt maken van de lening.