Wil je maximaal lenen en ben je benieuwd welk bedrag je maximaal bij de bank kunt ontvangen, of ben je benieuwd naar de kosten van een hoge lening? Je kunt online je lening berekenen of leningen vergelijken, om een goed beeld te krijgen van de kosten waar je rekening mee dient te houden. Wil je daadwerkelijk maximaal lenen, of ben je vooral benieuwd naar het bedrag dat je op basis van jouw inkomen en financiële situatie van de bank zou kunnen ontvangen?

Wil je maximaal lenen?

Je kunt maximaal lenen door een online berekening te maken van je leencapaciteiten. Het is echter verstandig om er zelf over na te denken of je maximaal wilt lenen, of dat je aan de andere kant een buffer over wilt houden. Zou je maximaal lenen, dan gebruik je het volledig beschikbare vrije deel van je inkomen, om een krediet terug te betalen aan de hand van rente en aflossingen. Dat betekent dat je tijdens de looptijd van de lening geen extra financiële mogelijkheden meer hebt. Je kunt wat dat betreft ook berekenen wat je maximaal kunt lenen, om vervolgens een lager krediet bij de bank af te sluiten.

Maximaal lenen en aflossen

Wil je maximaal lenen, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe auto wilt financieren, of omdat je een mooie nieuwe keuken wilt kopen? Dan is het verstandig om alvast na te denken over de aflossingen die je zal moeten doen. Hoe lang is de looptijd van het krediet en hoe kun je wellicht zorgen voor meevallers om extra af te lossen? Heb je die mogelijkheid, of zal dat je een boeterente opleveren? Een persoonlijke lening is op dit gebied minder flexibel dan een doorlopend krediet. Wil je maximaal lenen voor een bepaald doel dat je voor ogen hebt? Zorg er dan dus voor dat je het juiste type krediet kiest.

Type krediet kiezen

Besluit je maximaal te lenen met een persoonlijke lening? Dan kun je rekenen op een vaste looptijd en helderheid over de kosten, maar kun je tussentijds lastig extra bedragen aflossen. Kies je aan de andere kant voor een doorlopend krediet? Dan heb je meer flexibiliteit, maar heb je daarnaast meer discipline nodig om het geleende bedrag daadwerkelijk definitief af te lossen. Je kunt maximaal lenen met zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet, mits je vooraf goed nadenkt over hoe je daar mee om zal gaan.