Wilt u een zakelijke lening afsluiten en bent u benieuwd naar de mogelijkheden, zodat u een investering kunt doen? Een zakelijke lening zit anders in elkaar dan bijvoorbeeld een consumptief krediet. De zakelijke lening is beschikbaar voor starters en voor bestaande ondernemingen, de maximale hoogte van het krediet is gebaseerd op zowel uw free cash flow als de toekomstplannen en prognoses die u op tafel kunt leggen. De financiering voor uw bedrijfsvoering of een belangrijk project kunt u vervolgens in één keer aan het eind van de looptijd, of in delen aflossen.

Investeren in bedrijfsmiddelen of een project

Wilt u investeren in bedrijfsmiddelen, of in een groot project dat u wilt gaan starten? U kunt met een zakelijke lening over het algemeen rekenen op een vaste rente, waardoor u deze kunt vergelijken met de overige kosten van uw kapitaal. De looptijd van een zakelijke lening bedraagt over het algemeen 1 – 10 jaar, afhankelijk van het investeringsdoel dat u voor ogen heeft. U kunt doorgaans onbeperkt extra aflossen, tot een percentage van het krediet dat u met de bank overeenkomt. Op die manier is de zakelijke lening een behoorlijk flexibele lening, waarmee u de investeringen kunt doen die u wenst.

Rente en looptijd over de zakelijke lening

De rente over een zakelijke lening geldt als meest belangrijke kostenpost. Houd er daarnaast rekening mee dat er vaak sprake is van een afsluitprovisie, bijvoorbeeld 1% van het krediet. Daarnaast dient u tijdens de looptijd te zorgen voor de aflossingen, of kunt u dit aan het eind van de looptijd ineens doen (aflossingsvrije zakelijke lening). Doet u een deelopname? Houd er dan rekening mee dat daar aanvullende kosten aan verbonden kunnen zijn. Probeer de looptijd van de zakelijke lening af te stemmen op de investering die u doet, wanneer zal deze voldoende inkomsten opleveren om uw werkkapitaal met eigen geld vorm te geven?